Hirdetés

Teljesítette célkitűzését a magyar válogatott

Olimpiai selejtezőtornán játszhat a magyar női kézilabda-válogatott. Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Hargita Népének elmondta: az MKSZ debreceni helyszínnel megpályázza a torna rendezését.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 1 perc
Teljesítette célkitűzését a magyar válogatott
Örömünnep. Elérte célját a magyar válogatott Fotó: MTI

A magyar válogatott az utolsó mérkőzésén – 13-19-ről fordítva – drámai csatában megverte  a horvátokat 23-22-re a női kézilabda-világbajnokságon, és megszerezte a csoport harmadik helyét. Ezzel kivívta az olimpiai selejtezőn való részvétel lehetőségét. A tornán a 10. helyen végzett a csapat, egy hellyel a brazilok mögött, de ők már biztos olimpiai résztvevők.

A magyarok az olimpiai selejtező legkönnyebb négyesébe kerültek, amelyben a válogatott mellett a vb-ről még egy európai csapat érkezik (a legjobb, amely nem rendelkezik kvótával), mellettük a világbajnokság harmadik és negyedik legjobban szereplő kontinensének képviselőjével kell megmérkőzniük: ez Ázsiából a dánokat és a szerbeket is legyőző Japán, míg Afrikából Kamerun.

Mindegyik csoportból az első két helyezett jut ki az olimpiára. A selejtezőcsoportok rendezési jogáról a nemzetközi szövetség (IHF) később hoz döntést.

Románia tét nélküli találkozón legyőzte Lengyelországot, és összesítésben a 12. helyen végzett.

Kézilabda
Női világbajnokság (Dánia, Norvégia, Svédország)
Középdöntő, 3. forduló
I. csoport
Kamerun–Szenegál 20-22 (12-7)
Magyarország–Horvátország 23-22 (8-11)
III. csoport
Japán–Szerbia 22-20 (9-8)
Lengyelország–Románia 26-27 (10-13)


HirdetésHirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!