Hirdetés

Teljes a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének mezőnye

Az alapszakasz utolsó helyezettjének, a FEHA19-nek a bravúrja után az utolsó előtti Dunaújvárosi Acélbikák is meglepetést okozott, és kiejtette az Újpestet a jégkorong Erste Liga rájátszásának selejtezőjében. Teljes lett a negyeddöntő mezőnye, csütörtökön lesz az ellenfélválasztás.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Teljes a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének mezőnye
Borult a papírforma Dunaújvárosban is Fotó: ersteligapress

Az alapszakaszban utolsó előtti Dunaújvárosi Acélbikák csapata kétgólos hátrányból felállva 3–2-re legyőzte a vendég Újpestet, így 3–1-es összesítéssel megnyerte a negyeddöntőért folyó párharcot a jégkorong Erste Ligában.

A két Megyeri úti ütközet közül a szerdait a DAB nyerte, majd másnap az UTE visszavágott. Vasárnap, már Újvárosban, a hazaiak 8–3-ra nyertek, és egy győzelemre kerültek a továbbjutástól.

Ahogyan az várható volt, a felek óvatos játékkal rukkoltak elő az első húszpercben, majd a második felvonásban felpörögtek az események. Az Újpest a harmad elején előbb elhúzott két góllal, de a hazaiak a meccs felénél feljöttek mínusz egyre, hogy a záró húszpercben további két gólt szerezve előnybe kerüljenek. Az Újpest az utolsó nyolc percre mindent egy lapra feltéve támadott, de Jarvinen nagy napot fogott ki, míg a lilákon még a kapuslehozatal sem segített. A Dunaújváros nagy bravúrt végrehajtva 3–1-es összesítéssel búcsúztatta a Magyar Kupa idei kiírásának bronzérmesét, és készülhet a negyeddöntőre. 

A negyeddöntő párosításai csütörtökön lesznek ismertek, hiszen ekkor jelenti be választását az alapszakasz első három helyezettje. Az első választási lehetőség az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC-t illeti meg, a másodiknak a Gyergyói HK, míg harmadiknak a Miskolci DVTK Jegesmedvék csapata választhat ellenfelet az elődöntőbe jutásért. Az alapszakaszt az első három helyen záró gárda a Ferencváros, a Csíkszeredai Sportklub, a Dinaújvárosi Acélbikák és a FEHA19 közül választhat. Az alapszakasz-negyedik Brassói Corona gyakorlatilag az első három helyezett által el nem választott csapattal meccselhet a negyeddöntőben.

Eredmény

Erste Liga, a negyeddöntőbe jutásért, 4. mérkőzés: Dunaújvárosi Acélbikák – Újpest 3–2 (0–0, 1–2, 2–0) /Embrich (33.), Somogyi (46.), Valtola (52.), illetve Németh A. (23.), Benk (25.)/ – a párharcot 3–1-es összesítéssel a Dunaújváros nyerte.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!