Hirdetés

Tanuszoda épül Borszéken

Négy új erdélyi beruházás kapott zöld utat, köztük egy új Borszéki tanuszoda építése – közölte szerdán az RMDSZ Cseke Attila  fejlesztési miniszter bejelentésére hivatkozva. A tárcavezető a finanszírozást jóváhagyó miniszteri rendelet aláírása után tett bejelentést.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tanuszoda épül Borszéken
Illusztráció Fotó: rmdsz.ro

„Minden új beruházás közösségünk gyarapodását szolgálja, sohasem állt Románia rendelkezésére ennyi finanszírozási lehetőség, ezért fontos, hogy az RMDSZ most kormányon van, és a helyi közösségek javára tudjuk fordítani ezeket az összegeket” – idézte a közlemény Cseke Attilát.

A szaktárcavezető elmondta: a szerdai döntés értelmében új, környezetbarát tanuszoda épül Borszéken, 25 méter hosszú medencével, tornateremmel, öltözőkkel mellette. Az úszómedence működtetéséhez szükséges energia felét megújuló forrásokból nyerik, napelemeket, vízmelegítőket szerelnek az épületre.

Szatmár megyében, Endréden, és Bihar megyében, Bályokon új sportcsarnokok épülnek, 102 férőhelyes lelátóval, amelyet tornaórán használhatnak a diákok, de nyitva áll majd a közösség számára is tanórák után. Dicsőszentmártonban, Maros megyében is környezetkímélő tanuszoda épül, 124 férőhelyes lelátóval. A sportcsarnokokra 14-14 millió lejt, a tanuszodákra 30-30 millió lej finanszírozást biztosít az RMDSZ által vezetett fejlesztési minisztérium – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!