Hirdetés

Tanulók segítettek Gyergyószentmiklóson

A gyergyószentmiklósi hajléktalanszállót lepte meg tartós élelmiszerrel a Batthyány Ignác Technikai Kollégium diákközössége. Az oktatási intézményben minden évben igyekeznek a tanulók figyelmét a rászorulókra is irányítani.

Barabás-Pál Hajnalka
Tanulók segítettek Gyergyószentmiklóson
Jótékonyság és nevelés. A hajléktalanszállót ajándékozták meg a tanulók Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Jelentős mennyiségű tartós élelmiszert gyűjtöttek össze a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban. A tanulók hétfőn szállították ki az adományokat a gyergyószentmiklósi hajléktalanszállásra. Ott mindig elkél a hasonló segítség, hiszen közel húsz személyről gondoskodnak napi rendszerességgel.

– Minden évben igyekszünk a rászorulókra irányítani a diákok figyelmét, adventben mindig gyűjtünk tartós élelmiszert különböző egységek számára. A világjárvány alatt nem volt erre lehetőségünk, de most igyekszünk újraéleszteni ezt a tevékenységünket – mondta el Kelemen Csilla, az iskola német szakos tanára.

Nemcsak a hajléktalanszállót lepték meg idén, hanem a városvégi gyermekotthonba is vittek többnyire édességekből álló ajándékokat.

Igen lelkesnek bizonyultak a tanulók ezúttal, volt, aki nemcsak otthonról vitt be valamit az iskolába, hanem szűkebb körben, maga is gyűjtést szervezett. A gyergyóremetei Nagy György Blanka ismerősei köréből szerzett nagyobb mennyiségű tartós élelmiszert.

– Jó érzés számomra, hogy nemcsak kapok, hanem adhatok is – fogalmazott a tanuló.

– Azon túl, hogy a két intézmény és a lakóik számára némileg megkönnyítették a mindennapokat, fontos ez az akció azért is, mert a tanulók maguk is szembesülnek a rászorulókkal, megtapasztalhatják, hogy vannak, akik sokkal nehezebb körülmények között kénytelenek élni – mutatott rá Kelemen Csilla.

Kövessen a Facebookon!