Hirdetés

Támogatás: Védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket vásárolt Hargita Megye Tanácsa családorvosoknak és fogorvosoknak

HN-információ

Jelentős adományt adott át tegnap Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Közegészségügyi Igazgatósága 155 családorvosnak és negyven fogorvosnak, akik sürgősségi ellátást biztosítanak. A megyei tanács 300 ezer lej értékben vásárolt védőfelszerelést, ezzel támogatva a betegellátásban dolgozókat a rendkívüli helyzetben közölte a megyei önkormányzat sajtószolgálata.Segítség az orvosoknak. Fotó: László F. Csaba

Az adományra fordított összegből 23 850 darab sebészeti maszkot, 1595 FFP2 maszkot, 20 500 kesztyűt, 155 védőszemüveget, 1550 védőruhát, 600 fejvédőt, 1080 lábvédőt, 161 liter kézfertőtlenítőt és 173 liter felületfertőtlenítőt vásároltak.

A védőfelszereléseket és fertőtlenítőszereket dr. Bíró László, a Hargita Megyei Orvosi Kollégium elnöke és dr. Hermann Örs, a Hargita Megyei Fogorvosi Kamara elnöke vették át, az eseményen jelen volt Ion Proca Hargita megyei prefektus is..

Köszönet a családorvosoknak a munkájukért, mert ugyanúgy az élvonalban dolgoznak, mint a kórházak személyzete, hiszen a vírus  terjedésének csökkentésében kulcsszerepe van az otthoni ellátásnak. Egy megkeresés mentén hozzájárultunk a családorvosok felszereléséhez, illetve a csíkszeredai RMDSZ javaslatára kiegészítettük a csíkszeredai fogorvosok eszköztárát. Egy másik nagy eredmény, hogy két nagyobb cég átállt orvosi védőfelszerelések gyártására, és bízom benne, hogy ezáltal munkahelyeket is mentettünk meg. A felkészülést folytatni kell, a szabályokat betartani, és meg kell védenünk az egészségügyi személyzetet, hogy továbbra is hatékonyan tudják végezni a munkájuk – nyilatkozta az adományozás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyei önkormányzat azon dolgozik, hogy mindazokat, akik az élvonalban harcolnak a járvány terjedésének megfékezése érdekében - az egészségügyi intézményeinket, a kórházainkat, a mentőszolgálatainkat - fel tudjuk szerelni védőfelszerelésekkel, hogy biztonságuk garantálva legyen. Ha a kórházi személyzet megfertőződik, sokkal nehezebb lesz ellátni a lakosságot. Ezért első körben a kórházainkat szereltük fel védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerekkel, és azokat a rendfenntartó szerveket, akik az utcán járőröznek. Ez alkalommal a megyei közegészségügyi igazgatósággal közösen 155 családorvosnak és negyven sürgősségi ellátást biztosító fogorvosnak biztosítottunk védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket. Amire volt lehetőség, Hargita megyei vállalkozásoktól szereztük be, ezeket a termékeket bevizsgálta a közegészségügyi igazgatóság – mondta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Nagyon fontos ez az adomány, mert Hargita megye soha nem volt az élvonalban a központi támogatásokat illetően, és nem volt honnan és miből beszerezni ezeket az eszközöket, amelyek a jelenlegi helyzetben létfontosságúak. Prioritás az egészségügyi személyzet felszerelése, hiszen rajtuk múlik mások élete – mondta Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

HN-információ

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!