Hirdetés

Szünetel a melegvíz-szolgáltatás szerdán a gyergyószentmiklósi Virág negyedben

Súlyos meghibásodás történt a távhő gerincvezetékén Gyergyószentmiklóson, a Virág negyed déli oldalán. Szerdán javítják ki a közmű emberei, a beavatkozás miatta a fűtés nem, de a melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szünetel a melegvíz-szolgáltatás szerdán a gyergyószentmiklósi Virág negyedben
Találtak megoldást a hibaelhárításra, a fűtést sem kell leállítani Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Még pénteken történt meghibásodás a távhővezetéken a Virág negyed déli oldalán lévő kazánház közvetlen közelében. Nem kis fejtörést okozott, hogy miként javítsák meg anélkül, hogy a szolgáltatást le kelljen állítani, kedden találtak megoldást rá.

Amint azt György János, a gyergyószentmiklósi közmű szóvivője közölte, előbb kiszivattyúzták a gödörből a forró vizet, és szerdára lehűtik annyira a rendszert, hogy hozzá lehessen nyúlni a felhevült vezetékhez.

Úgy becsülik, szerda délelőtt teljesen el lehet végezni a javítást, estére pedig a melegvíz-szolgáltatás is újraindulhat.

– Elkerülhetetlen a javítás, hiszen ez a hiba további csőtörésekhez vezethet, abban az esetben pedig muszáj lenne teljesen leüríteni a rendszert – közölte a szóvivő. Hangsúlyozta: a meghibásodás nyomán keletkezett hő- és vízveszteség nem terheli a fogyasztók számláit ezúttal sem. – Van egy városi legenda Gyergyószentmiklóson, hogy a fogyasztók fizetik ki ezeket a veszteségeket. Viszont ha akarnánk, se tudnánk ezt kiszámlázni, a vállalatot terheli minden hasonló alkalommal – tisztázta György János.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!