Hirdetés

Sztrájkol a Lufthansa földi személyzete

A korábbi bejelentéseknek megfelelően, szerdán kora reggel megkezdődött a Lufthansa légitársaság földi személyzetének munkabeszüntetése.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Sztrájkol a Lufthansa földi személyzete
Illusztráció Fotó: Dominic Wunderlich, Pixabay

A szerda reggel 4 órától csütörtök reggel 7:10 óráig tartó figyelmeztető sztrájk miatt járatokat töröltek. A kolozsvári nemzetközi repülőtér honlapján elérhető menetrend szerint köztük a Kolozsvár–München és a Kolozsvár–Frankfurt járatokat is. A Lufthansa becslése szerint a munkabeszüntetés miatt szerdai járatainak 80-90 százalékát törölheti, ami mintegy 100 ezer utast érinthet.


Hirdetés

A légitársaság a honlapján kedden arról tájékoztatott, hogy a repülőtereken nem lesz lehetőség a jegyek átfoglalására. Erre a lufthansa.com oldalon, a mobilalkalmazáson és a szolgáltatóközpontban lesz lehetőség.

Emellett a belföldi németországi járatokra szóló jegyeket vasúti utazásra szóló voucherekre is át lehet váltani ingyen.
A Verdi szakszervezet a folyamatban lévő bértárgyalásokkal kapcsolatban szólította fel munkabeszüntetésre a Lufthansa Csoport mintegy 25 ezer alkalmazottat számláló földi személyzetét. A Lufthansa Csoport a Deutsche Lufthansa légitársaságot, a Lufthansa Technik karbantartó céget és a Lufthansa Cargo légi fuvarozó társaságot foglalja magában.
A Lufthansa leányvállalata, az Eurowings nem számít járattörlésekre az anyavállalatnál tartó sztrájk miatt. Várakozásai szerint a menetrendjét teljes egészében teljesíteni tudja majd. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy nem zárja ki elszigetelt esetek előfordulását, elsősorban szolgáltatási területeken – idézte a közleményt az MTI.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér honlapján olvasható menetrendi tájékoztatás szerint törölték a szerdán Frankfurtba és Münchenbe tartó, valamint az onnan érkező járatokat. Erdélyben csak a kolozsvári nemzetközi repülőteret érinti a munkabeszüntetés, a marosvásárhelyi és a brassói repülőterek németországi járatait nem a Lufthansa üzemelteti.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!