Hirdetés

Tíz járatot törölt hétfőn a Tarom a személyzete átmeneti munkaképtelensége miatt

Összesen tíz belföldi és külföldi járatot törölt hétfőn a Tarom légitársaság a repülőszemélyzet tagjainak átmeneti munkaképtelensége miatt.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Tíz járatot törölt hétfőn a Tarom a személyzete átmeneti munkaképtelensége miatt
Illusztráció Fotó: Dominic Wunderlich, Pixabay

A légitársaság hétfői közleménye szerint a nemzetközi légiközlekedési szabályoknak és a szigorú belső repülésbiztonsági szabályoknak megfelelően a szóban forgó járatok mindegyikét törölték, mivel a személyzet egy-egy tagja átmenetileg „repülésre alkalmatlannak” nyilvánította magát.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A következő járatokról van szó: ROT101/2 Otopeni – Kairó – Otopeni, ROT167/8 Otopeni – Bejrút – Otopeni, ROT187/8 Otopeni – Amman – Otopeni, ROT701/2 Otopeni – Iaşi – Otopeni, ROT621/2 Otopeni – Nagyvárad – Otopeni, ROT261/2 Otopeni – Isztambul – Otopeni, ROT231/2 Otopeni – Budapest – Otopeni, ROT 301/2 Otopeni – Frankfurt – Otopeni, ROT361/2 Otopeni – Amszterdam – Otopeni és ROT 381/2 Otopeni – Párizs – Otopeni.
A vállalat közleményében azt írta, hogy példátlan helyzetet él át, és hogy alkalmazottai vasárnap este óta dolgoznak a megoldásokon és az utasok oltalmának biztosításán.

A kereskedelmi, a jegyértékesítési és a call center részlegek, valamint a pilóták és a légiutas-kísérők egy része jelenleg operatív mozgósításban van, a társaság alternatív megoldásokat fontolgat. Eközben a repülőtéren az utasok számára biztosítják a szükséges ellátást.


A Tarom sajnálatát fejezte ki az okozott kényelmetlenségek miatt, és hangsúlyozza, hogy az utasok biztonságát tekinti a fő prioritásnak.
„Munkatársaink felveszik a kapcsolatot az utasokkal, hogy részletes tájékoztatást adjanak a járatok átütemezéséről, a pénz visszatérítéséről vagy más lehetőségekről. A Tarom minden lehetséges és szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy minimalizálja a helyzetnek az érintett utasok utazási terveire gyakorolt hatását, és tájékoztatni fogja őket az új járatindításokról” – idézte a vállalat közleményét az Agerpres hírügynökség.
Ezzel összefüggésben Sorin Grindeanu szállításügyi közlekedési miniszter felkérte a Tarom vezetőségét, hogy sürgősen dolgozzon ki egy hatékony átszervezési tervet a légitársaság működési kapacitásának biztosítása érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!