Hirdetés

Sztárfellépők, „konténerváros”, kempingezési lehetőség – június 15–18. között tartják a második NyárON Szereda fesztivált

Fergeteges bulikat, változatos programokat és sok újdonságot ígérnek a II. NyárON Szereda nyárindító zenei fesztivál szervezői. Az esemény négy napon át lesz látogatható Csíkszeredában, június 15–18. között.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Sztárfellépők, „konténerváros”, kempingezési lehetőség – június 15–18. között tartják a második NyárON Szereda fesztivált
A második NyárON Szereda zenei fesztivállal beizzítják a nyarat Fotó: László F. Csaba

A tavalyi első kiadás sikerén fellelkesedve második alkalommal is megszervezik Csíkszeredában a NyárON Szereda nyárindító fesztivált. A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere úgy fogalmazott: a második NyárOn Szeredával beizzítják a nyarat, arra hívják az erdélyi magyarokat, hogy vegyenek részt Csíkszeredában az egyik legjobb zenei fesztiválon.

A fesztivál idén két helyszínen zajlik majd: a Mikó-vár mögötti téren, a várkertben, amely a nagykoncertek helyszíne lesz, illetve a Vákár Lajos Műjégpálya mögötti téren, ahol

egy újdonsággal is készülnek, ugyanis egyfajta „konténervárost” alakítanak majd ki, amely különböző egész napos programoknak ad otthont. A két helyszín összekapcsolódik majd, így kialakítva a NyárOn Cityt, mely egy kompakt fesztiválterület lesz.

Korodi Attila elmondta: tavaly a fesztivál négy napja alatt huszonötezer látogatót fogadtak, idei céljuk az, hogy elérjék a harmincezres résztvevőszámot. Ezért egész Erdélyből várják a látogatókat, szórakozni vágyókat, nem csupán az esti koncertekre, hanem a gazdag nappali eseményekre is.

Sztárelőadók az egész Kárpát-medencéből

Sógor Enikő, Csíkszereda alpolgármestere úgy tájékoztatott:

a Mikó-vár mögötti nagyszínpadon olyan neves előadók lépnek fel, mint az Edda Művek, a Csík zenekar, ByeAlex és a Slepp, Lóci játszik, A Csajod zenekar és a Palma Hills.

A teljes fellépőlistát májusban publikálják, addig fokozatosan mutatják be a zenekarokat a fesztivál csatornáin.

– Nem titkolt célunk, hogy a Kárpát-medencei zenekaroknak teret biztosítsunk, hogy itt is bemutatkozhassanak, és meglévő sikereiket, ismertségüket tovább növeljék. Ennek érdekében idén a magyarországi zenekarok mellett erdélyi és vajdasági fellépőkkel is találkozhatnak a látogatók – ismertette az alpolgármester.

László F. Csaba

Hozzátette: jegyeket és bérleteket a fesztivál hivatalos honlapján, a bilete.ro oldalon, a Facebook-eseményen található linkre kattintva, illetve a NyárON Szereda partnereitől lehet vásárolni. A kedvezményes árú jegyek (Early Bird) április 30-ig válthatók, ez a négy napra 125 lejbe kerül. Májustól kezdődően a fesztiválbérlet ára 170 lej lesz, és újdonság, hogy VIP-jegy is kapható majd, amely 200 lejbe kerül, és belépést biztosít a fesztivál VIP-zónájába. A napijegyek ára 49,90 lej, a VIP-napijegy pedig 59,90 lej lesz, és fontos, hogy a nagycsaládos kártyával kedvezményes áron lehet belépőt vásárolni.

Kempingezési lehetőség

A NyárON Szereda zenei fesztivál keretei között

idén első alkalommal lesz sátorozási, kempingezési lehetőség is.

Erre a célra a Vákár Lajos Műjégpálya mögött alakítanak ki egy zónát, ahol sátorhelyet és elkülönített mosdókat vehetnek igénybe a kempingezni vágyók, fejenként 45 lejért, mely a fesztivál teljes időtartama alatt érvényes. A kempingrészbe is terveznek VIP-belépőt, melynek ára személyenként 65 lej lesz, és olyan extra szolgáltatásokat is magában foglal, mint a szauna, edzőterem, felár ellenében pedig masszázs is igénybe vehető. A kempingben táborozó lelkes fesztiválozókra számos különprogram is vár.

Meg vagyunk győződve róla, hogy minden lehetséges akadályt át tudunk hidalni, és a végén azt mondhatjuk, hogy megérte. Bízunk benne, hogy évről évre egyre gazdagabb, erősebb és stabilabb fesztivállal tudunk majd jelentkezni

– részletezte Korodi Attila.

A sajtótájékoztató zárásaként Prigye Kinga, a fesztivál főszervezője kiemelte: nem csupán a városlakókat, hanem minden erdélyi látogatót szívesen látnak, az egészen fiataloktól az idősekig mindegyik korosztályt meg szeretnék szólítani.

A NyárOn Szeredát a Csíkszeredai Városnapoktól az különbözteti meg, hogy míg a városnapok a helyi lakosoknak szólnak, a fesztivállal sokkal szélesebb réteg felé szeretnének nyitni.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!