Hirdetés

Szerdán indulhat újra a vízszolgáltatás Tusnádfürdőn és Tusnád községben

Vasárnapról hétfő virradóra a csatószegi fővezetéken történt csőtörés miatt szünetel a vízellátás Tusnádfürdőn és Tusnád községben, a probléma megoldásáig. 42 méter vezetéket kellett kicserélni, így várhatóan leghamarabb szerdán mindegyik településen újraindulhat a vízszolgáltatás. Egyre nagyobb az elégedetlenség a kialakult helyzet miatt a településeken. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szerdán indulhat újra a vízszolgáltatás Tusnádfürdőn és Tusnád községben
42 méteren hibásodott meg a vízvezeték Fotó: Goscom Tusnadfürdő/Facebook

Vasárnapról hétfőre virradóra a csatószegi fővezetéken történt csőtörés miatt szünetel a vízellátás Tusnádfürdőn és Tusnád községben, a probléma megoldásáig. 

– A csőtörés a vártnál sokkal nagyobb, drasztikusabb volt, emiatt 42 méter vezetéket kellett kicserélni. Várhatóan leghamarabb szerdán mindegyik településen újraindulhat a vízszolgáltatás – mondta Böjte Csaba Ernő, Tusnádfürdő alpolgármestere. 

A Goscom Tusnádfürdő helyi vízszolgáltató közösségi oldalán mindig tájékoztatja a négy település – Verebes, Tusnád, Újtusnád és Tusnádfürdő – lakóit a vízszolgáltatás szüneteltetéséről. Ebben a hónapban összesen hét bejegyzés született a vízszolgáltatásnál jelentkező különböző problémák miatt. Korábban a hónap folyamán nagyobb vízkimaradást a Csíkszentsimonban található vízszivattyú meghibásodása okozott, ennek következtében a víztartályok szintje nem emelkedett megfelelően, ezért napokig szüneteltették a vízszolgáltatást Tusnádfürdőn és Tusnád községben, előre meghatározott időszakokban. A vízszolgáltatás szüneteltetésének célja, hogy az idő alatt helyreáll a tartályok vízszintje, és folyamatosan tudnak vizet szolgáltatni.

A bejegyzések alapján már az is látszik, hogy a lakosságnak elege van a folyamatos vízhiányból, és ezt a vízszolgáltató tudtára is adják a közösségi oldalon.

Az egyik hozzászóló nemtetszését fejezte ki és élesen bírálta a kialakult helyzet miatt a vezetőséget meg a szolgáltatót az ügy kapcsán. „Komolytalan banda! A számlák azok jönnek... Javában folyik a pityókaszedés, nagy elfáradtan megy haza az ember a mezőről, alig várja, letusoljon, mert csupa por, és amikor megnyitja a csapot, akkor csak levegő jön. Most őszintén, mit tehet? Mondjanak egy értelmes választ? Poros mocskoson üljön?

Dehogy ül... Szerencsétlenkedik a tekenőben melegített kútvízzel, mert ez a sületlen vezetékes vízszolgáltató minden héten posztol egy sablonszöveget a közösségi oldalon, hogy ...megértésüket köszönjük..., dehogy értjük meg. Megértjük egyszer-kétszer, de nem heti rendszerességgel. Szégyen!” – írta a szolgáltatás szüneteltetését bejelentő bejegyzés alá egy helybéli. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!