Hirdetés

Szentmisével, ünnepséggel, koszorúzással és koncerttel emlékeznek a szabadságharcra Gyergyószentmiklóson

Jövő héten szervez ünnepségsorozatot a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére. A hagyományos megemlékezés mellett koncertre és színházi előadásra invitálják az érdeklődőket. 

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 3 perc
Szentmisével, ünnepséggel, koszorúzással és koncerttel emlékeznek a szabadságharcra Gyergyószentmiklóson
Fotó: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Szentmisével, ünnepséggel, koszorúzással és koncerttel emlékeznek a szabadságharcra Gyergyószentmiklóson. A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ által összeállított programot csütörtökön, sajtótájékoztatón ismertették.

Szerdán, 11-től tartják az ünnepi szentmisét a Szent Miklós-templomban, ezt követi a hagyományos ünnepség a Petőfi-szobornál. A beszédek, történelmi visszatekintő, szavalatok és koszorúzás mellett az ünnepély hangulatát a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara, a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar, a Salamon Ernő Gimnázium kórusa, a Fogarasy Mihály Műszaki Szakközépiskola diákjai, valamint a Földváry Károly Hagyományőrző Egyesület teszi színesebbé – tájékoztatott Fórika Sebestyén, a művelődési központ igazgatója. Hozzátette:

koszorúzási szándékát bárki jelezheti kedd délig a művelődési központ bármely elérhetőségén.

Március 16-án koncertszínházi előadással lép fel a magyarországi Sergő zenekar 18 órától az örmény katolikus templomban. A zenekar alapvető célja a magyar népzene minél szélesebb közönség elé juttatása oly módon, hogy az a mai ember számára is befogadható legyen. Ennek tudatában valósították meg a Március idusán című koncertszínházi előadásukat, amit az idei Petőfi-emlékév tiszteletére is hoztak létre. A darab kifejezetten az 1848. márciusi forradalom lelkületét hivatott megidézni, a költő egyik leghíresebb verse, a Nemzeti dal is helyet kap az előadásban. A koncertszínház vendégelőadója a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház színésze, Moșu Norbert László – tudtuk meg. Az előadásra való belépés ingyenes.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!