Hirdetés

Szélvihar várható kedden országszerte, Hargita megyében sárga viharjelzés lesz érvényben

Szélviharokra figyelmeztető első- és másodfokú riasztásokat bocsátott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország egész területére. Hargita megyében kedden reggel nyolc órától 18 óráig sárga viharjelzés lesz érvényben.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Szélvihar várható kedden országszerte, Hargita megyében sárga viharjelzés lesz érvényben
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A sárga jelzésű riasztás szerint hétfő este 8 órától kedd reggel 8 óráig a Bánságban, Körösvidéken, Olténiában, Máramarosban és Erdély nyugati felében a szél fokozatos erősödése várható, a légmozgás sebessége elérheti az 55-65, helyenként 70 kilométert óránként, a hajnali órákban pedig viharossá válik. Az Erdélyi-szigethegységben és a Déli-Kárpátokban óránként 100-110 kilométeres sebességű széllökésekre is számítani lehet.
Kedden 8 órától 18 óráig narancssárga jelzésű szélriasztás lesz érvényben 19 megyében és a fővárosban. Az előrejelzés szerint a légmozgás sebessége eléri a 80-85, hegyvidéken pedig a 120 kilométert óránként.

Képernyőmentés
Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképe a keddi viharjelzésről

Az érintett megyék: Szatmár, Szilágy, Máramaros, Kolozs, Fehér, Beszterce-Naszód, Suceava, Neamț, Botoșani, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, Konstanca és Tulcea.
Az ország többi részében, köztük Hargita megyében is, kedden 8 és 22 óra között sárga jelzésű szélriasztás lesz érvényben. Az előrejelzés szerint a légmozgás sebessége eléri az 55-65, helyenként a 70-80 kilométert óránként, hegyvidéken pedig óránként 90-110 kilométeres széllökések várhatók – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!