Hirdetés

Vörös jelzésű kánikula Székelyföldön, Hargita megye nem érintett

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Vörös jelzésű kánikula Székelyföldön, Hargita megye nem érintett
Fotó: meteo.ro

Az Országos Meterológiai Szolgálat (ANM) szerda estig meghosszabbította a hőség miatt érvényben lévő vörös és narancssárga jelzésű riasztásokat. A meteorológusok előrejelzése szerint hétfőn és kedden narancssárga jelzésű riasztás lesz érvényben Máramarosban és Erdély északkeleti és keleti részein. Hargita megyét is beleértve, ezeken a területeken 35-37 fokos hőség várható, és a hőmérsékleti diszkomfort fokozott lesz, az ITU (hőmérséklet-páratartalom index) pedig meghaladja a kritikus 80-as értéket.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ugyanebben az időszakban az ország háromnegyedén vörös jelzésű riasztás lesz érvényben az extrém hőség miatt. A hőhullám tovább erősödik, és a maximális hőmérsékletek 37-42 fok között alakulnak, a tengerparton pedig 33-36 fok várható. A hőmérsékleti diszkomfort fokozott lesz, az ITU meghaladja a 80-as értéket. Az éjszakai minimumok nem csökkennek 22 fok alá, ami trópusi éjszakákat eredményez.

Az ANM szerint a hét második felében a hőhullám fokozatosan gyengül, de továbbra is hőség és hőmérsékleti diszkomfort várható, különösen az ország déli felében – tájékoztat az Agerpres hírügynökség. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!