Hirdetés

Szélsőséges időjárási jelenségekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat

Szélsőséges időjárási jelenségekre figyelmeztető riasztásokat adott ki kedden az ország teljes területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Hargita megyében másodfokú hőségriasztás van érvényben, akárcsak Maros megye északi részében, továbbá Beszterce-Naszód és Máramaros megyében.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Szélsőséges időjárási jelenségekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat
Illusztráció Fotó: Gerd Altmann, Pixabay

Az ország többi részében a legsúlyosabb, vörös hőségriasztást rendelt el a meteorológiai szolgálat. Míg Hargita megyében 35-37 Celsius-fok lesz a várható hőmérséklet, addig a legtöbb megyében 37-42 fok között változik majd a nappali csúcsérték. A hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Az éjszakák trópusiak maradnak, 22-24 fok körüli minimumokkal.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ezenkívül az ország északnyugati és délkeleti megyeire elsőfokú viharjelzést adtak ki. Húsz megyében és Bukarestben kell felhőszakadásra, szélviharra, elszórtan jégesőre számítani. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25 litert, helyenként a 30 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás Szatmár, Máramaros, Szilágy, Bihar, Galac, Vrancea, Buzău, Brăila, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov megye és Bukarest egész területére, illetve Kolozs, Beszterce-Naszód, Suceava, Konstanca és Tulcea megye egy részére érvényes.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!