Hirdetés

Székelyek képviselik Romániát

Ötvenöt ország bajnokainak részvételével tegnap Nürn­berg­ben megkezdődött a teqball-világbajnokság. Románia színeiben kivétel nélkül székelyek lépnek asztalhoz a sportág hatodik vébéjén.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Székelyek képviselik Romániát
Székelyek román színekben Nürnbergben Fotó: Góbék Teqball team

A 2022-es tegball-vi­lág­baj­nok­ságon Romániát egy öttagú küldöttség képviseli, a székely­ud­var­helyi Góbék Teq­ball Team csapatából Mitri Rita, Györgydeák Apor és Ilyés Szabolcs, mellettük a marosvásárhelyi Transilvania Teqball Team két tagja, a Vasas Femina női labdarúgócsapatából is ismert Barabási Kinga és Dakó Katalin lépnek még asztalhoz a vasárnapig tartó megmérettetésen.
Györgydeák Apor, a világbajnokság első kiemeltjeként, csak a főtáblán, vagyis a nyolcaddöntőben kapcsolódik be csütörtök délután a férfi egyéni kategória küzdelmeibe. Hasonló sors vár az Ilyés Szabolcs – Györgydeák Apor párosra, a legutóbbi világbajnokság ezüstérmeseire, akik pénteken, november 25-én lépnek először pályára a világbajnokság második kiemelt csapataként. Mind egyéniben, mind párosban csak a csoportküzdelmek után kapnak ellenfeleket az udvarhelyi versenyzők.
A keddi sorsolást követően az is kiderült, hogy Lengyelország, Belgium és Egyiptom legjobbjai lesznek az Ilyés Szabolcs – Mitri Rita vegyes páros ellenfelei a csoportban, szombaton. Az első két helyezett kvalifikál a nyolcaddöntőbe.
A vasárnapi döntőket 15 órától élőben közvetíti az Eurosport 2.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!