Hirdetés

Szejkefürdőn marad a Mini Erdély Park

A novemberi kritikus helyzet óta javult a felek közti kommunikáció. Mivel számos támogató gesztus és előrelépés született az ügy kapcsán, a Mini Erdély Park ötletgazdája elvetette a park elköltöztetésének ötletét.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szejkefürdőn marad a Mini Erdély Park
Béke és egyetértés az ivó- és szennyvízhálózat ügyében. Nem költözik a Mini Erdély Park Fotó: Mini Erdély Park

Tavaly novemberben nagy port kavart Fazakas Szabolcs – a Mini Erdély Park ötletgazdája – Facebook-bejegyzése, melyben az ivó- és szennyvízhálózat hiánya miatt a park elköltöztetését vette fontolóra. Az ügyben azóta több szóváltás és nézeteltérés is kialakult a székelyudvarhelyi polgármester, Gálfi Árpád és Fazakas Szabolcs között, viszont

egy beszélgetés során sikerült kiegyeznie a két félnek, aminek az eredménye az lett, hogy a beruházás átvételére márciusig lesz ideje a hivatalnak, a park elköltöztetésével addig várnak.

Mint korábban kiderült, az ivó- és szennyvízhálózat átvételezése nem bizonyul egyszerű műveletnek, hiszen javításokat kell végezni rajta, ehhez pedig egy új építkezési engedélyre van szükség. Zörgő Noémi városházi szóvivő lapunk megkeresésére elmondta: egy dokumentum kivételével – amely a megyei katasztrófavédelmi hivatal véleményezése – sikerült összeállítani az építkezési engedély kibocsátásához szükséges dokumentációt, és a hiányzó iratnak is meg kell érkeznie még a hét folyamán. Zörgő a hálózat javítási munkálatairól megjegyezte, a munkálatok csak a hálózat Szejkefürdőn levő részét érintik, itt több aknát kell kicserélni, és helyenként módosítani kell a vezeték dőlésszögét.

Az ügyben Fazakas Szabolcsot is megkerestük, aki kijelentette:

mivel történtek előrelépések, és tisztán látszik, hogy az önkormányzatnak – pártoktól függetlenül – és a helyi lakosoknak is szívügye a Szejkefürdő helyzete, így eláll a park elköltöztetésének szándékától.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!