Hirdetés

Svéd bajnok Csíkszeredában

Felpörögtek az információk a honi jégkorongéletben. A Csíkszeredai Sportklub egy svéd csatárt igazolt, miközben közzétette a következő idényre vonatkozó bérletárait, míg a Brassói Corona három légiósával hosszabbított. Ugyanakkor eldőlt az is, hogy szeptember elején rajtol a román bajnokság.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Svéd bajnok Csíkszeredában
Nem változtatott a bérletáron a csíki hokicsapat Fotó: Sportklub

Svéd bajnokságot nyert jobbkezes csatárral állapodott meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely bejelentette, hogy a 2023/2024-es idénytől kezdve Pontus Netterbereg a kék-fehéreket fogja erősíteni.
A 31 esztendős svéd jobbkezes csatár a 2019/2020-as idényig Svédországban pallérozódott, járta végig a szamárlétrát. A 2016/2017-es idényben mutatkozott be az SHL-ben, hogy a rá következő szezonban bajnoki címet ünnepeljen a Växjö Lakers HC csapatával. Pályafutása során megfordult a finn és dán élvonalban is, míg a legutóbbi idényt a svéd másodosztályú Kristianstadt csapatában zárta, ahol 50 meccsen 23 pontot termelt. A 31 éves svéd csatár a negyedik új légiós igazolása Aidan Brown, Brandon McNally és Fabrizio Ricci után.
A játékospiacon a Brassói Coronánál volt a legnagyobb mozgás, hiszen a Cenk alattiak bejelentették, hogy továbbra is marad a Brassói Corona kötelékében Jared VanWormer, Owen Williams, valamint Garrette Clarke. 

Keddtől bérletárusítás

A Csíkszeredai Sportklub közzétette bérletárait a 2023/ 2024-es idényre vonatkozóan. A kék-fehérek tájékoztatása szerint a bérletárak nem módosultak a tavalyi szezonhoz képest. A régi bérlettulajdonosok a teljes értékű bérletet 500 lejért vásárolhatják meg, míg a kedvezményes bérletet 400 lejért. A gyerekbérlet 250 lejbe fog kerülni. 
A bérletek árusítása kedden kezdődik, 10 és 15 óra között lehet kiváltani a klub székházában hétfőtől csütörtökig, pénteken 10–13 óra között.

Elfogadott versenynaptár

A Román Jégkorongszövetség vezetősége csütörtök délután ülésezett, ahol több fontos döntést hoztak – tájékoztatott Nagy Attila, a szövetség elnöke. Elfogadták a bajnoki versenynaptárt a 2023/2024-es idényre, így biztossá vált, hogy a felnőttbajnokság szep­tember 8-9-én veszi kezdetét. A mezőnyt 7 csapat alkotja majd. Ott lesz a rajtnál a Gyergyói Hoki Klub, a Csíkszeredai Sportklub, a Brassói, a Galaci VSK, a Háromszéki Ágyúsok, a Bukaresti Steaua és a Sapientia U23. Pontos versenynaptárat a szövetség elnöke a napokban tesz közzé.
A felnőttbajnokság mellett fontos döntés született a válogatottak programját illetően. Kijelölték a romániai válogatottak szakmai vezetőit. A divízió I/A csoportban szereplő felnőttek vezetőedzője a Brassói Coronát irányító Dave MacQueen lesz. Az U20-as csapatot a Sapientia U23 svéd edzője, Per Lundell vezeti. Az U18-as nemzeti csapat élére pedig Sille Tamást nevezték ki. Ugyanakkor azt is elfogadta az elnökség, hogy az U20-as válogatott jövő hétvégén három felkészülési mérkőzést játszhat a Karcfalván zajló Székelyföld Kupán. Ezzel párhuzamosan az U18-as válogatott részvételét is elfogadták az Olympic Hopes Four Nations Tournament nevet viselő győri tornán, ahol Ukrajna, Lengyelország és Magyarország vesz részt Románia mellett.

Sportklub-bérletárak a 2023/2024-es idényre
Teljes díjszabású bérlet (A, B, C, D, E és G szektorok): régi bérleteseknek: 500 lej; új bérleteseknek: 600 lej.
Kedvezményes díjszabású bérlet nőknek és nyugdíjasoknak (A, B, C, D, E és G szektorok): régi bérleteseknek: 400 lej; új bérleteseknek: 500 lej.
Gyerekbérlet (14 éves korig): 250 lej.
VIP-bérlet (F szektor): 3000 lej.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!