Hirdetés

Az ifi vébén és a Gymnasiadén indulnak

Az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub két versenyzője, Benedek Péter és Mailát András lép ringbe a Montenegróban megrendezett ifjúsági bokszvilágbajnokságon október 21. és november 4. között. Búzás Róbert pedig a bahreini Gymnasiadén, a középiskolások olimpiájaként ismert megmérettetésen szerepel.

Farkas Endre
Az ifi vébén és a Gymnasiadén indulnak
Világversenyekre készülnek a gyergyói bokszolók Fotó: Godako

Két elsőéves ifjúsági versenyző képvise­li a montenegrói Bud­ván megrendezett ifjúsági ökölvívó-világbajnokságon az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklubot. Benedek Péter az 57 kilogrammosok között, Mailát András pedig a 63,5 kilogrammosok mezőnyében húz kesztyűt az október 21. és novermber 4. között zajló eseményen. Mindketten Magyarország színeiben lépnek majd ringbe, a gyergyói klub vezetője, Huszár Árpád a magyar válogatott edzői stábját erősíti.
Mind Huszár Árpád a Hargita Népe érdeklődésére megosztotta, eredetileg nem tervezték, hogy indulnak a világbajnokágon. A hosszú alapozást követően a két elsőéves ifjúsági versenyző azonban olyan jól teljesített a különböző válogatóversenyeken, hogy végül válogatott kerettagok lettek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Kemény feladat lesz, de bízunk abban, hogy jó mérkőzéseket fogunk vívni. Nem támasztottunk különösebb elvárásokat a sportolók felé, nem szeretnénk nagy terhet rakni a vállukra. Mindketten hozzák ki magukból a legjobbat

– fogalmazott a mesteredző.

Az ifi vébén és a Gymnasiadén indulnak
A Gymnasiadéval kapcso­latosan Huszár Árpád elmondta, hogy a megmérettetést az olimpiához lehet hasonlítani. A Gymnasiade október 23–31. között zajlik Bahreinben, Magyarországot közel 160 versenyző képviseli, amelyből hatvanan ökölvívásban indulnak. Köztük van a gyergyói klubot képviselő Búzás Róbert, Európa-bajnoki ötödik helyezett bokszoló is.

– Tőle szép eredményt várok, ő nagyon felkészült versenyző az U16-os korosztályban

– mondta a versenyzőt felkészítő Huszár Árpád.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!