Csíkszereda gólözönnel hengerelt az újonc Gyulafehérvár ellen

Saját közönsége előtt 13 góllal verte vasárnap az újonc Gyulafehérvárt az FK Csíkszereda a női Szuperliga második fordulójában. Nem kegyelmezett a címvédő Konstancai Farul sem a Vasas Feminának, szombaton hét góllal szórták meg az udvarhelyieket.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Csíkszereda gólözönnel hengerelt az újonc Gyulafehérvár ellen
Gólözönt hozott az FK hazai bemutatkozása Fotó: FK Csíkszereda

Szerencsés volt a sorsolásnál a FK Csíkszereda női labdarúgócsapata, a múlt idény bronzérmese sorra veheti a Szuperliga újoncait. Egy hete a Hermannstadt otthonában győzelemmel kezdte az idényt, vasárnap pedig saját közönsége előtt 4–0-s félidő után nem kevesebb mint 13 góllal hengerelt a Gyulafehérvári Unirea ellen, Fülöp Boglárka mesterhármasig jutott. Papíron a folytatás sem ígérkezik túl nehéznek, Kollár Péter tanítványai szeptember 11-én a Szamosújvári Atletic otthonában folytatják, három nappal később pedig a megyei derbin a negyedik újonc Vasas Feminát fogadják.

Ami a Vasast illeti, lehetetlen küldetésnek minősült felvenni a ritmust a saját otthonában játszó Konstancai Farul együttesével, a címvédő nem kegyelmezett az udvarhelyieknek, a szünetre négygólos előnyt dolgoztak ki, a végén hét góllal nyerték meg az egyenlőtlen párharcot. A Farul veterán játékosa, Laura Rus négy góllal vette ki részét a győzelemből, de betaláltak a tengerparti gárda Kolozsvárról érkező új igazolásai is, Ioana Bălăceanu, illetve a Vasas korábbi játékosa, Carolina Țabur is.

A címvédő szerdán kezdi meg portyáját a női labdarúgó Bajnokok Ligájában, a Vasas legközelebb hazai pályán fogadja a Besztercei Gloria alakulatát.

 

Női labdarúgó Szuperliga, 2. forduló
Konstancai Farul – Vasas Femina 7–0 (4–0), gólszerzők: Chiper (9.), Rus (30., 33. – büntetőből, 53., 58.), Bălăceanu (34.), Țabur (87.)
FK Csíkszereda – Gyulafehérvári Unirea 13–0 (4–0), gólszerzők: Fülöp (13., 57., 90.), Haraszti (20., büntetőből), Balázs (25.), Nyéki Anna (28.), Țițu (62., öngól), Vlădulescu (64., 88.), Orbán (66.), Szőke (83.), Eros (85., 89.)





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!