A gyergyószentmiklósiak vezettek, az udvarhelyiek nyertek

Hátrányból fordítva, a hajrában szerzett góllal tartotta otthon a pontokat a Székelyudvarhelyi FC, amely a labdarúgó 3. Liga bajnoki rajtjának pénteki mérkőzésén a frissen feljutott Gyergyószentmiklósi VSK együttesét látta vendégül a sétatéri stadionban.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
A gyergyószentmiklósiak vezettek, az udvarhelyiek nyertek
Többet tett a győzelemért az SZFC Fotó: Hodgyai István

A sorsolásnak köszönhetően rögtön megyei rangadóval indította a harmadosztályos pontvadászatát a Székelyudvarhelyi FC, az elmúlt két idényt ötödik helyén záró udvarhelyi gárda a frissen feljutott Gyergyószentmiklósi VSK együttesét látta vendégül a labdarúgó 3. Liga 6-os csoportjának pénteki nyitómérkőzésén.
Demény Norbert, a udvarhelyiek vezetőedzője megjegyezte, hogy némi identitászavart is vélt felfedezni játékosaiban, egyrészt több gyergyói játékos is megfordult már Udvarhelyen, másrészt mindkét keretben jócskán akadtak olyan tehetségek, akik a székelyföldi akadémia rendszerében játszottak gyakran egy csapatban.
A kiegyensúlyozott küzdelmet hozó első félidő egy-egy gólt hozott mindkét részről, a vendégek már a 12. percben büntetőből találtak be, az SZFC a 30, percben egy szögletet követően tudtak betalálni.

A gyergyószentmiklósiak vezettek, az udvarhelyiek nyertek
Gólöröm a sétatéri stadionban. Hozta a kötelezőt az SZFC


A pihenő után már egy határozottabb játékot mutató udvarhelyi csapat lépett pályára, sorra dolgozta ki a lehetőségeket, de a gól nehezen érett. Végül a hajrában kifizetődött a hazaiak erőfeszítése, a 84. percben összehozták a győzelmet jelentő gólt, a VSK erejéből pedig nem tellett többre, udvarhelyi győzelemmel végződött az idénynyitó.

– A lelkeket kellett mobilizálni. A félidőben szóltam, hogy sokkal több futás kell a labdabirtokláshoz, ahhoz, hogy uralhassuk a mérkőzést, összpontosítani kellett az energiákat, oda tenni, ahol szükség volt rá, és még rátenni még egy lapáttal. Gratulálok a fiúknak, tényleg odatették magukat

– értékelt a mérkőzés után Demény Norbert.


A másik szombati mérkőzésen kisebb meglepetés született, a múlt idényt szinte végig sereghajtóként végigszenvedő Brassói SR Municipal könnyedén győzött a bajnokságot negyedik helyen záró Brassói Kids otthonában. A forduló többi összecsapásait vasárnap 18 órától rendezik.
 

Labdarúgó 3. Liga, 1. forduló
Székelyudvarhelyi FC – Gyergyószentmiklósi VSK 2-1 (1-1)
gólszerző Kovács Sz. (31.), Györgyi (84.), illetve Csala T. (12., büntetőből)

Brassói Kids Tâmpa – Brassói SR Municipal 1-4 (0-1)

Vasárnap 18 órától: Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Tatrangi Ciucaş, CSO Băicoi – Zernyesti Olimpic, CSO Tricolorul Breaza – CSO Plopeni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!