Hirdetés

Dübörög az utánpótlás

Jubilál a csíkszentsimoni utánpótlásképzés: tíz éve indítottak futballképzést fiatalok számára. Azóta több száz gyereket neveltek ki, legtöbben a helyi és a környező települések csapatait erősítik. Jelenleg több mint hetven gyerek látogatja az edzéseket.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 4 perc
Dübörög az utánpótlás
Tízévesek csatája. A játék öröme Fotó: Györffy Ibolya

A csíkszentsimoni felnőtt futballcsapat tíz éve megnyerte a Csík körzeti labdarúgó-bajnokságot: akkor döntötték el, hogy a csapat a következő idényt a megyei bajnokságban folytatja, elevenítette fel az emlékezetes pillanatot Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere.
A magasabb osztályban való szerepléshez utánpótláscsapatra is kötelezően szükség volt: az elején úgy utaztak utánpótlástornákra, hogy a gyerekeknek rendes felszerelésük sem volt. A nehézségek ellenére kitartottak, ma már látszik a gyerekekbe fektetett munka.

– Jó kapcsolatot alakítottunk ki a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiával, az önkormányzat is igyekszik támogatni az ifiket, akik három pályán edzhetnek: a műfüvesen, a nagy pályán és a sportteremben. A kiszállások költségeit, a gyerekek felszerelését az önkormányzat biztosítja

– mondta a polgármester, aki megjegyezte: először szívügye volt a szentsimoni utánpótlás elindítása, azóta kötelességének érzi működtetését.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A csíkszentsimoni felnőtt focicsapat egész Hargita megye meghatározó amatőr együttesének számít, a legutóbbi idényben a harmadosztályba feljutó gyergyóiak mögött a második helyen végeztek a megyeiben.
Sándor László az FK Csík­szentsimon utánpótláscsapa­tainak edzésén fogadott kollégájával, Lukács Zsolttal, aki a felnőttcsapat oszlopos tagja. Jelenleg a három korosztályos csapatban több mint hetven csíkszentsimoni és környékbeli fiatal játszik. Két szentsimoni gárda is ötödik helyen végzett korcsoportjában, a legkisebbeknek egyelőre csak edzéseket tartanak.

– A mozgás a legfontosabb a gyerekek számára, az ügyesebbek akár az akadémián is folytathatják, de a tehetségekre a helyi felnőttcsapatban is számítunk. Az elmúlt tíz év alatt több száz gyereket edzettünk, akik később saját szülőfalujuk csapatainak erősségeivé és meghatározó játékosaivá váltak

– újságolta büszkén az edző.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!