Hirdetés

Nem borult a papírforma

Három remek játékrészt követően még bízott a közönség a bravúrban, ám az utolsó negyedben a címvédő Kolozsvári U-BT magabiztos játékának köszönhetően megnyerte a VSK Csíkszereda elleni férfi kosárlabda-bajnoki mérkőzést.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem borult a papírforma
Látványos dobásokban nem volt hiány Fotó: László F. Csaba

Noha a hivatalos jegyzőkönyvben mindössze 219 néző szerepel, az Erőss Zsolt Aréna lelátóin mintegy négyszázan tekintették meg a szombat délutáni mérkőzést, amelyen a VSK Csíkszereda a címvédő Kolozsvári U-BT csapatát fogadta. A vendégek az első negyedben gyakorlatilag a csíki kosár alatt kezdték meg a védekezést, ennek ellenére bátran támadtak a hazaiak, és az első játékrész felénél csak egy ponttal vezettek a vendégek. Ám az agresszív védekezés meghozta a gyümölcsét, az első negyed végére hét pontra nőtt a kincses városiak előnye. A második negyedben sem sokat változott a játék képe, így hamar tíz pont fölé kúszott a csíkiak hátránya, ám nem volt akkora a különbség, hogy ezt ne lehetett volna megfordítani, a nagyszünetre 13 pont volt a kolozsvári előny.
A pihenőt követően Lászlófy Botond tanítványai határozottabban játszottak, a dobások is pontosabbak voltak, így elkezdett csökkenni a házigazdák hátránya, három és fél perc után már csak hattal vezettek a vendégek. A címvédő sem sokat tétlenkedett, visszaálltak az agresszívabb védekezésre, újra tíz fölé nőtt az előnyük, de a játékrész végén ez akár nullázódhatott volna is, ha a negyed során a tíz, pont nélkül befejezett csíki támadás végén a labda a gyűrűn átment volna.

László F. Csaba
Jól sikerült Luka Igrutinovic (14) bemutatkozás a csíki csapatban. A második legponterősebb hazai játékos volt

Az utolsó negyedet két szóban lehetne jellemezni: csíki katasztrófa. Țibîrnă az első percben pontosan dobott, ezt követően tizennégy pontot szereztek a kolozsváriak, míg a hazaiak rendre kihagyták támadásaikat. Egy vitatott játékvezetői ítélet is bekavart, s mivel a kolozsváriak újra visszaálltak az agresszív védelemre, gyakorlatilag semmi esélye nem volt a VSK Csíkszeredának a felzárkózásra.
A találkozón egyébként mindkét részről több látványos pontszerzés is volt, a csíki bravúr a harmadik negyed végéig elérhetőnek tűnt a játék képe alapján, ám az utolsó negyedben a Kolozsvári U-BT igazolta, nem hiába játszik a csapat az európai kupákban. Tény az is, hogy egy zéróssal több a kincses város csapatának a költségvetése a csíkiakéhoz képest…

Eredmény
VSK Csíkszereda – Kolozsvári U-BT 61:94 (16:23, 17:23, 18:16, 10:32). Pontszerzők: Lufile 20 (1x3), Igrutinovic 14, Casale 6 (1x3), Țibîrnă 6, Frolov 5 (1x3), D’Andre 4, Zerkula 3 (1x3), Stănescu 3, illetve Cate 30, Jones 16, Simoes 14 (2x3), Lăpuște 7 (1x3), Bircevic 6, Abreu 5 (1x3), Kuti 4, Sheperd 2, Stipanovic 2, Richar II. 2.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!