Hirdetés

Vereség az utolsó másodpercben

Fontos rangadót rendeztek vasárnap a jégkorong Erste Ligában a Csíkszeredai Sportklub szemszögéből, a csíkiak hiába vezettek kétszer is a BJAHC ellen, a vendégek mindannyiszor visszajöttek, és végül a ráadás utolsó másodpercében elvitték a bónuszpontot. A csíkiaknál minden új légiós jégre lépett már, sajnos Savcsenkónak rövidre sikerült a bemutatkozó.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vereség az utolsó másodpercben
Nem tudta megtartani a vezetést a Sportklub. Vereség lett a vége Fotó: ersteligapress

A jégkorong Erste Liga egyenes ági rájátszásába jutásért vívott küzdelemben a Csíkszeredai Sportklub a liga második, hárommeccses nyeretlenségi sorozatban lévő BJAHC-t fogadta vasárnap. A meccsen hazai oldalon bemutatkozott a kazah Savcsenko is, ám a 10. percben ujjtörést szenvedett.
A vendégek a 4. percben szerezték meg a vezetést, amelyre három percen belül érkezett a válasz Péter Balázs révén. A második harmadban a Sportklub öt emberelőnyt kapott, amelyből egyet Milan révén értékesítettek megszerezve a vezetést. A 34. percben viszont egyenlíteni tudtak a vendégek. A játékrészt hiába uralta a Sportklub: háromszor találták el a kapuvasat, és egy szóló is kimaradt, így döntetlennel mentek pihenni a csapatok.
A harmadik harmad gyors csíki góllal indult, újra fórból volt eredményes Milan, de erre is volt válaszuk a budapestieknek. A rendes játékidő döntetlennel zárult, a hosszabbításban a vendégek voltak aktívabbak: több ziccert is elpuskáztak, majd az utolsó másodpercben egy ellentámadást  góllal fejeztek be.
A nap további meccsein a Sportklub közvetlen riválisai, a Debrecen, a Ferencváros és a Brassó is győzött.

Bukarestbe utaznak

A kék-fehérek nem dőlhetnek hátra, hiszen ma este 18.30 órától Otopeni-en lépnek pályára a Bukaresti Steaua vendégeként. A címvédő a román bajnokságban is rossz helyzetben van, és kötelező győzelmeket kell elérnie ahhoz, hogy ne kerüljön veszélybe a rájátszásba való jutás.
A hét végén két román bajnoki meccset is rendeztek, ahol a VSK Galac kétszer is simán verte a Sportul Studențescet: előbb 21–2, majd 21–3 arányban.

Eredmények
Csíkszeredai Sportklub – BJAHC 3–4 – aranygóllal (1–1, 1–1, 1–1, 0–1) /Péter B. (7.), Milan (25., 41.), illetve Culigin (4.), Tóth R. (34.), Garát (51.), Schlekmann (65.)/.
Brassói Corona – DVTK Jegesmedvék 5–1 (0–0, 4–0, 1–1); Újpest – Debreceni EAC 2–5 (0–1, 2–1, 0–3); Ferencváros – Dunaújvárosi Acélbikák 6–2 (3–0, 2–1, 1–1); 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!