Hirdetés

Sima vereség a németektől is

A topcsapatok közül utoljára a németek ellen vette fel a harcot a magyar jégkorong-válogatott az elit világbajnokságon, de ezúttal sem sikerült a meglepetés. Fejes Nándor révén újabb székely gólt jegyezhettünk.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 1 perc
Sima vereség a németektől is
Bartalisék nem tudtak meglepetést okozni a németek ellen Fotó: MJSZ

A magyar jégkorong-válogatott 7–2-re kikapott a német csapattól a világbajnokság tamperei csoportjában, a hatodik forduló vasárnapi játéknapján, így hétfőn az osztrákok ellen vívhatja ki a bennmaradást. Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulata azzal a tudattal lépett jégre, hogy ha alapidőben nyer, akkor jövőre is az elitben szerepelhet.

A három NHL-es sztárral felálló németek szinte végig fölényben voltak, majd amikor kivédekeztek egy kettős emberhátrányt, a második harmad hajrájában 2 perc 51 másodperc alatt háromszor is betaláltak. A záró felvonásban még öt gól esett, a magyaroktól Terbócs István és Fejes Nándor faragott a hátrányon. Horváth, a magyarok kapusa, a meccs negatív hőse volt, hiszen kulcsfontosságú pillanatokban kapott potyagólokat.
A magyar csapatnak hétfőn nyernie kell, hogy meghosszabbítsa élvonalbeli tagságát, és jövőre a prágai-ostravai tornán szerepelhessen.

Világbajnokság, A csoport
Németország – Magyarország 7–2 (1–0, 3–0, 3–2)
Gólszerzők: Stachowiak (8.), Seider (36.), Sturm (36., 38.), Peterka (43.), Kahun (51.), Mueller (59.), illetve Terbócs (47.), Fejes (49.).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!