Hirdetés

Sima ügy Nagyváradon

Két alapemberét is nélkülözve utazott el Nagyváradra a VSK Székelyudvarhely a férfi kézilabda A osztály felsőházi rájátszásának harmadik játéknapján, de még így is könnyed győzelemmel hozta el a játékba helyezett pontokat.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sima ügy Nagyváradon
Megállíthatatlan az udvarhelyi gárda. Már éllovas Fotó: Hodgyai István

Két, egymást jól ismerő ellenfél lépett pályára Nagyváradon a férfi kézilabda A osztály felsőházi rájátszásának harmadik játéknapján: a Nagyváradi VSK és a VSK Székelyudvarhely tavalyelőtt együtt jutott fel az élvonalba, és ugyanúgy együtt estek ki. A másodosztály mostani idényének alapszakaszában is egy csoportban szerepeltek, mindkét találkozón az udvarhelyiek győzedelmeskedtek.

Az első fordulóban szabadnapos udvarhelyiek két alapemberük nélkül utaztak el a szombati mérkőzésre, egészségi okokból a gólkirály Putnoky Szabolcs és Fedila Mohamed irányító is hiányzott Sipos Lóránt keretéből. A nagyváradi sajtó rangadóként harangozta be a találkozót, a klub stábja kiemelten kérte a szurkolók támogatását, az összecsapásra is ingyenes volt a belépés, a házigazda nagyon akarta a győzelmet, de mint utólag kiderült, ez sem volt elég a sikerhez.

A találkozónak csak az első tíz perce hozott szoros küzdelmet, az udvarhelyiek átvették az irányítást és beindították a gólgyárat, a félidőre kilencgólos előnyt dolgoztak ki (23-14).
A játék képe a második játékrészben sem változott, és bár Sipos Lóránt vezetőedző a kevésbé rutinos fiatalabbaknak is játéklehetőséget biztosított, a vendégcsapat remek formát mutatva, folyamatosan növelve az előnyt, végül 42-29 arányú udvarhelyi győzelem lett a vége.
Nagyarányú győzelmének köszönhetően a VSK Udvarhely átvette a bajnokság vezetését, úgy, hogy követőihez képest egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Férfi kézilabda A osztály, felsőházi rájátszás, 3. forduló

Nagyváradi VSK – VSK Székelyudvarhely 29-42 (14-23).
Gólszerzőink: Menyhárt Barna és Feliciano Couveiro 9-9, Katona Tamás 7, Csibi Hunor 6, Balsa Stevovic 5, Szász Előd és Tódor Krisztián 2-2, Paul Oargă és Komporály Attila 1-1.
Fogarasi VSK – Vidombáki Teutonok 24-23
CSM Alexandria – CS Medgidia 31-24
A Resicabányai CSM szabadnapos volt.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!