Hirdetés

Sepsi OSK – sima vereség

A román labdarúgó Szuperliga 22. fordulójában Bukarestben szenvedett sima vereséget a Sepsi OSK.

Jakab Árpád
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sepsi OSK – sima vereség
A mérkőzés hősét ölelgetik a társak Fotó: FC Rapid/Fb

A téli szünet után folytatódott a küzdelem a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, péntek este a felsőházi rájátszásért harcoló háromszékiek a hat ponttal többet bezsebelő Bukaresti Rapid otthonában vendégszerepeltek, akiktől ősszel hazai pályán 2–1-re kikaptak.

A találkozó tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt, pontosabban húszpercnyi játék után, hiszen a Kolozsvári CFR-től száműzött, 28 esztendős Marko Dugandzic az 5., a 13. és büntetőből a 19. percben is beköszönt a második gólnál nagyot hibázó Niczulynak. Sőt, a horvát csatár fordulás után negyedik gólját is megszerezhette volna, de nyolc méterről a kapufára lőtt. A Sepsi Ninaj révén majdnem szépített, a túloldalon Niczuly kapufára tolta Onea löketét, majd öt perccel a vége előtt Tudorie lőtte kapufára a játékszert – összességében megérdemelten, 3–0-ra nyertek a fővárosi vasutasok. A nap másik mérkőzésén a Kolozsvári U hazai pályán 2–1-re legyőzte a szintén a felsőházba igyekvő Voluntari-t.

A Rapid ideiglenesen feljött a harmadik helyre, a Sepsi 32 ponttal maradt a hatodik, felsőházi rájátszást érő helyen, ám a sereghajtó Mioveni otthonában szombaton vendégeskedő, 30 pontos Petrolul Ploiești egy győzelemel megelőzheti a szentgyörgyieket. Így tehet a vasárnap a FCSB-t fogadó, 24 pontos Hermannstadt is: a nagyszebenieket tartozások miatt kilenc pont levonásával büntették, de a fellebbezésük után az is benne van a pakliban, hogy visszakapják pontjaikat.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!