Hirdetés

Rossz napjuk volt székelyföldi csapatoknak

Rangadókat rendeztek a jégkorong Erste Ligába, ezúttal nem termett babér a székelyföldi csapatoknak.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Rossz napjuk volt székelyföldi csapatoknak
Elrontotta a második harmadot a GYHK a Ferencváros ellen Fotó: ersteliga.hu

A játéknapot a Tüskecsarnokban megrendezett Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK mérkőzés vezette fel. A találkozó igazi rangadót hozott, ahol mindkét csapat kőkeményen küzdött, gólokat azonban csak második harmadban szereztek a csapatok. Előbb a vendéglátók találtak be, de ezt még Vincze P. hamar kiegyenlítette. Utána viszont nagyon rossz helyzetek következtek a gyergyóiak számára, a Ferencváros könyörtelenül kihasználta a vendégek hibáit, és zsinórban három gólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát.


Hirdetés

Káposztásmegyeren a listavezető BJAHC az egyre jobb formába lendülő Csíkszeredai Sportklubot fogadta. A gólgyártást Fodor kezdte el, aki szezonbeli első találatát jegyezte, de erre a BJAHC még az első húsz percben három góllal válaszolt. A Sportklub nagy tempót diktált, igyekezett utolérni ellenfelét, ez 4-4-él sikerült is. Majd egyértelműen a szeredai csapat diktálta a tempót, de gólt a BJAHC szerzett Ritter révén. Az utolsó tíz percben mindent egy lapra feltéve támadott a Sportklub, de Farkas, a hazaiak hálóőre „lehúzta a rolót”.

A játéknap további meccsein a Brassó kiütötte az Újpestet, míg az alsóházi rangadón a FEHA19 egygólos meccsen bizonyult jobbnak a Dunaújvárossal szemben.

Erste Liga, eredmények
Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK 4-1 (0-0, 4-1, 0-0)
Gól: Bán (25.), Brady (29.), Hrabal (35.), Kulmala (38.), illetve Vincze P. (27).

BJAHC – Csíkszeredai Sportklub 5-4 (3-1, 1-2, 1-1)
Gól: Dóczi (12.), Mozer (16., 31.), Schlekmann (18.), Ritter (49.), illetve Fodor (7.), Levin (25.), Welsh (36.), Rokaly N. (43.).

A forduló további eredményei
Újpest – Brassói Corona 2-6 (1-3, 0-2, 1-1)
Dunaújvárosi Acélbikák – FEHA19 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!