Hirdetés

Resicabányán botlott a VSK Székelyudvarhely

Első vereségét szenvedte el szerdán este a VSK Székelyudvarhely felnőtt kézilabdacsapata, az udvarhelyi gárda az alapszakasz odavágóinak zárómérkőzésén a Resicabányai VSK otthonában kapott ki egy góllal.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Resicabányán botlott a VSK Székelyudvarhely
A vereség ellenére éllovasok maradtak az udvarhelyiek Fotó: CSM Resita

Szerdán hétközi fordulót rendeztek a férfi kézilabda A osztályban, az alapszakasz odavágóinak zárómérkőzésén a VSK Székelyudvarhely azzal a céllal utazott el egy nappal korábban a Resicabányai VSK otthonába, hogy ezt a párharcot követően is maximális pontszámmal a bajnoki tabella élén maradjon. Céljukat csak részben sikerült teljesíteni. Pedig a találkozót az udvarhelyiek kezdték jobban, a Sipos Lóránt által irányított gárda az első negyedórában többször is négy gólra tudta növelni előnyét, a házigazda azonban nem adta fel, a szünetig nemcsak egyenlíteni tudott, hanem az állást is megfordította (13-12). A térfélcsere után fej fej mellett haladt a két gárda, bár mindig a resicabányaiak voltak lépéselőnyben. A végjátékban úgy tűnt, hogy osztozkodni fog a pontokon a két együttes, a házigazda azonban az utolsó másodpercekben szerzett találatával a bajnokságban elsőként győzte le az eddig hibátlan udvarhelyi gárdát.

Az A osztály 7. fordulója az eddig pont nélküli Zsilvásárhely és Temesvár rangadójával zárul szombaton, ez azonban nem változtat az élmezőny állásán, veresége ellenére az udvarhelyiek továbbra is vezetik a bajnokságot, két ponttal a fogarasiak, hárommal a Nagyváradi VSK, illetve a mostani legyőzőjük, a Resicabányai VSK előtt.

Férfi kézilabda A osztály, A csoport, 7. forduló
Resicabányai VSK–VSK Székelyudvarhely 28-27 (13-12)
Universitatea Craiova – Nagyszentmiklósi Unirea 30-34 (13-16)
Fogarasi VSK – Nagyváradi VSK 33-27 (14-12)
A CSU Zsilvásárhely – Temesvári Poli találkozót szombaton rendezik.

Az állás: 1. VSK Székelyudvarhely 18 pont, 2. Fogarasi VSK 16, 3. Resicabányai VSK 15, 4. Nagyváradi VSK 15, 5. Nagyszentmiklós 9, 6. U Craiova 7, 7. Zsilvásárhely 0, 8. Temesvári Poli 0.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!