Hirdetés

Resicabánya ellen indul a pontvadászat

Elbúcsúzott a kupaküzdelmektől a VSK Székelyudvarhely kézilabdacsapata, miután kedden büntetődobásokban maradt alul a házigazda CS Medgidia csapatával szemben. Pénteken már bajnoki pontokért megy a harc, a rájátszás második fordulójában a Resicabányai VSK látogat Udvarhelyre.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 2 perc
Resicabánya ellen indul a pontvadászat
Medgidián a hazaiak örültek a végén Fotó: CS Medgidia

Továbbjutási céllal lépett pályára kedden a VSK Székelyudvarhely, mely a férfi kézilabda Román Kupa első körében a CS Medgidia vendégeként próbált talpon maradni a hazai kupaporondon. A továbbjutást eldöntő egyetlen mérkőzésen azonban nem jött ki az udvarhelyiek számítása, a Sipos Lóránt által irányított gárda szoros játékban, a végletekig kiélezett mérkőzésen döntetlent játszott a Konstanca megyei alakulattal (27-27), a rendes játékidőt követő büntetődobásokban pedig a házigazdák fejben jobban ott voltak.


Hirdetés

Ezzel a kupában a VSK számára véget értek a küzdelmek,

de így legalább az udvarhelyi gárda teljes egészében a bajnokságra összpontosíthat, ahol nem titkolt cél a feljutás kiharcolása.

A VSK-nak március 6-án, a férfi kézilabda A osztály felsőházi rájátszásának 6. fordulójában lesz lehetősége visszavágni a Medgidia csapatának, hiszen egy csoportban küzdenek a bajnoki pontokért.

A rájátszás már a múlt héten elkezdődött, de a VSK szabadnapos volt az első játéknapon. A második fordulóban, pénteken 18 órától a városi sportcsarnokban a Resicabányai CSM lesz az udvarhelyiek ellenfele. A két csapat egy csoportban szerepelt az alapszakaszban, amelyet a VSK 39 ponttal nyert meg, a resicabányaiak pedig hat pont hátránnyal lettek másodikak. Az alapszakaszt záró legutóbbi bajnokin is a Krassó-Szörény megyei alakulatot fogadta a helyi gárda, ahol sima 36-19-es hazai siker született, ugyanakkor a Resicabánya volt az egyetlen csapat, amely az őszi idényben le tudta győzni (27-26-ra) a Sipos Lóránt által irányított udvarhelyi csapatot.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!