Hirdetés

Rendkívüli megyei tanácsülés

HN-információ

Több mint két millió lejjel biztosítja Hargita Megye Tanácsa a borszéki welnessközpont befejezéséhez szükséges munkálatok és berendezések közbeszerzését – többek között erről is döntöttek a megyei tanács képviselői péntek reggel tartott rendkívüli online tanácsülésen. Ugyanakkor egy EU-s pályázat miatt a Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság közvagyonának módosításáról is döntöttek.

Hirdetés


A tanácsülésen arról is határoztak, hogy a balánbányai régi kórházban oltási központot alakítanak ki, ugyanakkor jóváhagyták a csíkszeredai Kossuth Lajos utca 4. szám alatti oltási központ további működését is.

Borboly Csaba megyeelnök a tanácsülésen elmondta, a krónikus betegek és a 65 éven felüli személyek nagyon sok esetben nem kaptak segítséget a koronavírus elleni oltás online előjegyzéshez, emiatt a következő hónapokban más megyékből is Hargita megyébe fognak jönni oltatni. A megyeelnök arra kér mindenkit, hogy amint ismét lesz lehetőség vakcina-előjegyzésre, minél többen kérjék beoltatásukat. Mint mondta, ha elindul az oltásturizmus, dupla veszély alakulhat ki Hargita megyében. Egyrészt alacsony lehet az immunizálás, másrészt más megyékből idehozhatják a vírus új mutációját.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!