Hirdetés

Regény a családról, közösségről, életutakról

Zsúfolásig telt a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár nagyterme Dézsi Zoltán új kötetének bemutatóján. A Hűség és hűtlenség trilógia sorozat harmadik részéről beszélgettek az egybegyűltek az eseményen.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Regény a családról, közösségről, életutakról
Új, családi regényt mutattak be. Sok volt az érdeklődő Fotó: Fórika Dóra

Dézsi Zoltán regénysorozatának harmadik részét mutatták be csütörtök délután a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban. A marosvásárhelyi születésű, később Gyergyószentmiklósra költözött író keze közül számos kötet kikerült már. Vincze Csilla, a könyvtár igazgatója termékeny írónak jellemezte, aki jelentős pozíciókat töltött be közéleti, vezető személyiségként is. Az író Hűség és hűtlenség című trilógiájának utolsó kötetét Varga Gyöngyi mutatta be a közönségnek.

– A családi regénynek besorolt alkotásban sok hasonló életút örömét és bánatát, egyéni és közösségi sorsokat ismerhet meg az olvasó, ami a szülőföld ölelésében bontakozik ki. Ezeket a sorsokat az őszinte kapcsolatok és a közösségért való tenni akarás élteti a könyvben, mindezt átszőve a szerelem mámorával, hűséggel és hűtlenséggel – jellemezte a kötetet Varga Gyöngyi.

Fórika Dóra

A kötetben a főszereplő Zsolt jellem- és karrierfejlődését követhetjük végig, több szálon futó cselekmény során, akit emlékezetes szereplők formálnak és alakítanak. Az író a könyv mindhárom részeben nagy hangsúlyt helyez az iskola és egyház meghatározó szerepére a társadalmi átalakulások folyamatában. Emellett különleges látványelemekkel, természeti képekkel is ellátta művét az alkotó – tudtuk meg.

Az eseményen Vincze Csilla és Varga Gyöngyi olvasott fel részleteket a kötetből és beszélgetett az íróval. Dézsi Zoltán elmondta, kötetének karaktereit otthonról mintázta: a szereplők lelkében a szülei, nagyszülei, barátai szerepelnek.

A Multiradix Kiadó gondozásában megjelent Hűség és hűtlenség (III.) Dézsi Zoltán huszonhetedik kiadványa. Mint az eseményen megtudtuk, nemsokára újabb könyv kerül ki tőle, Őszi szösszenetek címmel.

Kövessen a Facebookon!