Hirdetés

Pontot tettek az őszi idényre

December első hétvégéjén zárult az őszi idény a Csík körzeti labdarúgó-baj­nok­ság­ban, igaz, csak négy csapat számára, a többiek korábban pontot tettek idén a focira. A tavaszi idény a Román Kupa meccseivel kezdődik, illetve pótolják majd azokat a találkozókat is, amelyeket a 14. és 15. fordulóból elnapoltak a csapatok.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Pontot tettek az őszi idényre
Gyimesbükk a Bástyával zárta és vele is kezdi az évet Fotó: Gyimesbükk SE

Lezárult az őszi idény a megyei labdarúgó-pontvadászatokban, a hétvégén csupán két találkozót játszottak a Csík körzetiben. A 4. Liga csapatai a 13. fordulót követően, november 19-én álltak le, igaz, akkor is két mérkőzést – Balánbánya – Székelykeresztúr és Csíkcsicsó – Agyagfalva – halasztottak, amelyeket 2024. március 17-én pótolnak. A tavaszi idény első, az alapszakasz 14. fordulójának meccseit március 23-ra és 24-re írta ki a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE), ám ezt az időjárás függvényében még módosíthatják.
Az Udvarhely körzeti A és B csoportjának csapatai no­vember 19-én, a 13. fordulót követően vonultak téli pihenőre és 2024. március 16-ig tart a vakáció.


Hirdetés


A Csík körzetiben a 13-ra lapot húztak, és még két fordulót kiírt a HMLE. Ám a 14. fordulóban a Kászonaltíz – Tusnád meccset elnapolták, ezt majd 2024. március 10-én 15 órától pótolják. Négy csapat viszont a 15. fordulót is bevállalta: Gyimesbükk 3–0-ra nyert Gyergyószárhegy ellen, míg Kászonaltíz Csík­szentgyörgyön szerezte meg a győzelmet 1–0-ra. A 15. forduló további meccsei közül hármat Csíkszentdomokos – Csíkkozmás, Szépvíz – Lázárfalva és Gyimesközéplok – Csíkmadaras – 2024. március 10-én, 15 órától, míg a Csíkszentimre – Csíkszentmihály és a Csíkszentkirály – Csík­szentmárton találkozókat 2024. március 13-án, 15 órától pótolják.

Jön a 3. forduló

Elkészítette a HMLE a Román Kupa megyei szakasz harmadik fordulójának műsorát is, a találkozókat 2024. március 10-én játsszák, de ennek időpontja is módosulhat, amennyiben az időjárás kedvezőtlen lesz. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az állás, úgy hosszabbítás következik, és ha ekkor sem dől el a győztes kiléte, akkor büntetőpárbajjal döntik el a gárdák a továbbjutást.
A műsor: Kápolnás – Székelyudvarhelyi Golimpiakosz, Nagy­galambfalva – Szé­kely­ke­resztúr, Ho­mo­ród­szent­pál – Agyagfalva, Gyimesbükk – Gyer­gyószárhegy, Csík­szent­györgy – Csíkszentsimon, Csík­szentimre – VSK Gyer­gyó­szent­­miklós, Csík­szent­ki­rály – Ho­mo­ród­al­más, Parajd – Szé­kely­ud­var­helyi Roseal. Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!