Hirdetés

Polgárőrség alakult Gyergyószentmiklóson

Ismét van polgárőrség Gyergyószentmiklóson. Egyelőre maroknyi a csapat, de számítanak a tagság bővülésére, hogy a közbiztonságot erősítsék a városban.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Polgárőrség alakult Gyergyószentmiklóson
Képünk illusztráció Fotó: Gyergyószentmiklós Önkormányzata/Facebook

Egyelőre mindössze tíz főből áll az új gyergyószentmiklósi polgárőrség csapata, s felszerelésük sincs még, így saját eszköztárukkal, járműveikkel indítják a járőrözési tevékenységet a napokban. Amint azt a kezdeményező, Sára Tibor elmondta, a cél a közbiztonság megerősítése, a bűncselekmények megelőzése.

– Egyesületet jegyeztettünk be, ennek a keretében fogjuk működteti a polgárőrséget.

Kevesen vagyunk egyelőre, de bízom benne, hogy sokan csatlakoznak hozzánk

– mondta el a csapat vezetője. Kifejtette, elsősorban az illegális szemétlerakás ellen szeretnének fellépni, hiszen nagyon sok a városszélekre, mezőkre kihordott hulladék, nyáron és ősszel pedig a terménytolvajlás ellen is beavatkoznának, de figyelnek mindenre, ami a közbiztonságot veszélyezteti.

Mint Sára részletezte, más, a közrend terén illetékes hatóságokkal már felvették a kapcsolatot, eredményes együttműködésre számítanak mind a helyi, mind az állami rendőrséggel, az önkormányzattal.

– Bár büntetni, intézkedni nincs hatáskörünk, segíteni tudunk a jelenlétünkkel – mutatott rá a csapatvezető.

Az eredményes fellépéshez járművásárlásra, üzemanyagra, felszerelésre is szükség lesz. Ehhez számítanak a helyi vállalkozások támogatására, és anyagi támogatást remélnek a helyi és megyei önkormányzatoktól is.

A  0735–343449-es telefonszámon várják a csatlakozni óhajtók hívását és a bejelentéseket is.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!