Hirdetés

Petőfiről bábokkal

Laci Ürge a címe a gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház legújabb produkciójának. A zenés bábjáték Petőfi életét és munkásságát mutatja be óvodáskorúak és kisiskolások számára.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Petőfiről bábokkal
Élőzene-kísérettel adja elő a Laci Ürgét a HalVirág Bábszínház Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Laci Ürge egy kisfiú, az ő történetén keresztül mutatja be megzenésített Petőfi-versekkel a költő munkásságát kedden a Halvirág bábszínház.

– Ez egy kitalált történet, Laci Ürge, egy kisfiú fejlődését mutatja be kisgyerekkortól egészen fiatal felnőttkorig. Kiderül belőle, hogy fontos, hogy bátrak legyünk, hogy kiálljunk önmagunkért, a céljainkért – ismertette Tamás Gyopár, a darab dramaturgja. Petőfi Arany Lacihoz című verséből inspirálódott a szöveg írásakor, de Morzsa kutya és Juliska is megjelenik az előadásban. 

Barabás-Pál Hajnalka
Bemutatóra készülnek. Huszonegy alkalommal játsszák az előadást októberben

A verseket megzenésítve, élőzene-kísérettel adják elő. Bajna Gyöngyi, a dallamok szerzője elmondta, az egyébként nem kisgyerekeknek írt költeményeken lágyítani próbált a zenével.
A darab bemutatóját szeptember 26-án tartják, októberben huszonegy alkalommal játsszák a térség tanintézeteiben.

Közben a régi darabokat is műsoron tartják. Szeptember 27-én indul turnéra a társulat, a Magyarság Házába kaptak meghívást, a Csihán királyúrfit mutatják be, és bábosfoglalkozást is tartanak. Ezt négy másik magyarországi településen, öt alkalommal megismétlik a turné során a Hargita Megyei Kulturális és Művészeti Központ közbenjárásával. A Csihán királyúrfi előadást Kovászna megyébe is elviszik. Az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával tíz helyszínen láthatja majd a közönség a HalVirág bábjátékát.

Hirdetés

Kövessen a Facebookon!