Hirdetés

Petőfi és a TikTok: rendhagyó nemzeti ünnep az Eötvös József Szakközépiskolában

Szép számban vonultak le osztályukból az Eötvös József Szakközépiskola diákjai, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapján rendezett iskolai megemlékezésre. Mint a helyszínen kiderült, a szavalatok megszokott sora helyett innovatív és meglepő megemlékezésen vehettünk részt.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Petőfi és a TikTok: rendhagyó nemzeti ünnep az Eötvös József Szakközépiskolában
Petőfi mára TikTok-olvasmány, és japánra is lefordították Fotó: Pál Emil

„Itt már mindenki Petőfi Sándor” – hallatszott a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola udvarán a sláger, ami előrevetítette, hogy nem egy szokványos ünnepségnek lehetünk tanúi. A megemlékezést Kápolnási Zsolt, az intézmény történelem szakos tanára vezényelte, néhol humorosan, modern köntösben ismertetve Petőfi Sándort, a forradalmat és a költő szabadságharcban betöltött szerepét.  

Pál Emil

– Vékonyka, de jóképű költő volt, nem kellett biztatni, amikor hívta a csata – mutatta be Kápolnási megjegyezve, hogy Petőfi Kínában kötelező házi vagy ha úgy tetszik, TikTok-olvasmány, egy-egy versét japánra is lefordították.

Pál Emil

A rövid ismertető után elhangzott a Falu végén kurta kocsma című vers és modern szatirikus átirata, valamint az iskola zenés csoportosulása előadta a Nemzeti dalt. Kápolnási Zsolt az ünnepséget megelőzően egy tíz kérdésből álló kvízt állított össze, aminek a helyes megválaszolói étkezési utalványokat nyerhettek.

Az ünnepség végén a diákokkal közösen elénekelték a Gábor Áron rézágyúja című katonadalt és a magyar himnuszt, majd az iskola diáksága a tanárokkal egyetemben kivonult a Márton Áron téri megemlékezésre.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!