Hirdetés

Pénteken tartják az Őszi Forgatagot Gyergyóújfaluban

Változatos programokat szervez a gyergyóújfalvi Lázár István Művelődési Ház pénteken. Az Őszi Forgatag elnevezésű eseményen helyi termelők és kézművesek vásárával és újdonságokkal várják az érdeklődőket.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Pénteken tartják az Őszi Forgatagot Gyergyóújfaluban
Fotó: Lázár István Művelődési Ház archívuma

Az ősi vásárt második alkalommal tartják meg Gyergyóújfaluban, közösségépítés és hagyományteremtés céljával.
– Lassan rendszeressé válik Újfaluban a tematikus vásárok szervezése, ugyanis az előző Őszi Forgatag után karácsonykor és tavasszal is rendeztek hasonlót. Családbarát programokkal készülnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt – tájékoztatott Korpos Zsuzsa, a művelődési ház igazgatója.

Lázár István Művelődési Ház archívuma

Péntek délutántól helyi kézművesek és termelők vására mellett változatos újdonságokkal nyitják meg az érdeklődők számára a Lázár István Művelődési Ház udvarát. A téli bababörzén kinőtt, mások számára kihasználatlan baba- és gyerekruhákból, játékokból lehet szemezgetni. Emellett megszervezik az Üvegbe zárt ízek elnevezésű versenyt, amelybe bárki benevezhet lekvár, zakuszka vagy savanyúság kategóriában, egy-egy befőttesüvegnyi finomsággal. Szakmai zsűri bírálja el a benevezett termékeket, majd díjazzák a legfinomabb befőttesüveg tulajdonosát, közben közös kóstolásra és receptcserére is lehetőségük nyílik a résztvevőknek.
A délután folyamán az Aranyász Egyesület túrós puliszkát főz a látogatók számára, a hangulatos zenéről pedig a Katorzsa néptáncegyüttes gondoskodik. A gyerekeknek szánt programokkal is készülnek. Kézműves-foglalkozásokkal, henna- és arcfestéssel, illetve a Grund Ifjúsági Ház vezetői interaktív zenés foglalkozással is várják a legkisebbeket – ismertette a programot az intézmény igazgatója.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!