Hirdetés

Parfümhamisítókat fogtak a rendőrök

Negyvenhárom bírságot róttak ki a rendőrök, továbbá pénzt és hamisított parfümöt koboztak el hétfői ellenőrzéseiket követően. Összesen harminchét cégnél ellenőrizték, hogy betartják-e a szerzői jogi előírásokat, és csalnak-e adót – közölte kedden a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 2 perc
Parfümhamisítókat fogtak a rendőrök
Hamisított parfüm Fotó: Hargita Megye Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a jogsértésekről és a kiszabott bírságokról jegyzőkönyvet is készítettek. A közlemény szerint a Gazdasági Bűnügyi és Közrendvédelmi Nyomozó Szolgálat rendőrei, egy akciótervet végrehajtva, harminchét ellenőrzést hajtottak végre különböző üzleti vállalkozások székhelyein, szerzőijog-sértések és az adóelkerülés megelőzése és leküzdése érdekében. Mint részletezték: negyvenhárom bírságot róttak ki a hatályos jogszabályi előírások megszegésért, összesen 136 600 lej értékben.

Ezenkívül a hatóságok rajtakaptak egy vállalatot, hogy olyan hamisított termékeket forgalmazott, amelyeket bejegyzett márkanevekkel próbáltak meg értékesíteni. A rendőrök lefoglaltak egy címkenyomtatót, amellyel egy parfümmárka címkéjét hamisították. Ezenkívül lefoglaltak még mintegy 40 liter parfümöt is, mert megalapozottnak találták a gyanút, hogy azok hamisítványok, értékük körülbelül 200 000 lejre rúg. Emellett elkoboztak 407 lejt, amellyel az ellenőrzött cég nem tudott jogszerűen elszámolni.

Az ellenőrzést a közrendészet, a Hargita Megyei Állatorvosi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság egy szakértője és a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal két szakértője is segítette – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!