Hirdetés

Ötleteket keresnek a fejlődésre

Komolyan veszik Gyergyócsomafalván az alig egy hónapja megszerzett helyi érdekeltségű üdülőtelep címet. Testvértelepülések küldöttségeit hívták vendégségbe, majd a látnivalók bemutatása után ötletbörzére hívták őket, hogy kiderüljön, mi az, amin változtatni kell a fejlődés érdekében.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ötleteket keresnek a fejlődésre
Ötletbörze Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Hét testvértelepülése van Gyergyócsomafalvának, melyek küldöttségeit vendégül látták az elmúlt napokban, de meghívták a székelykevei és bodajki önkormányzatok képviselőit is. A község minden látnivalóját megmutatták a településvezetőkből és turisztikai szakemberekből álló küldöttségeknek, majd ötletbörzére hívták őket és a község lakóit is.

Csomafalva megkapta tavaly év végén a helyi érdekeltségű üdülőtelep minősítést. Úgy gondolom, van elképzelésünk róla, hogy hogyan kell fejleszteni a turizmust, a hozzánk látogató vendégek azonban mégis hitelesebben tudják megfogalmazni, hogy mi az, amin javítani lehet

– vázolta Márton László Szilárd, Gyergyócsomafalva polgármestere.

Elmondta, mindent megmutattak a vendégeknek: a hagyományok útját, a turisztikai övezeteket, és egy kérdőívet is összeállítottak számukra, hogy javaslataiknak hangot adjanak. Pénteken este ötletbörzében csúcsosodott ki a közös program.

Nagyon jól működő turizmusuk van a meghívottjainknak, van gyakorlatuk, tapasztalatuk, amit akár másolni is tudunk. A legfontosabb, hogy most tapasztalatot szereztek nálunk, és el tudják mondani, mi az, ami érdekelheti az idelátogatókat

– mutatott rá az esemény céljára a házigazda.

A rendezvényen részletesen ismertették Gyergyócsomafalva turisztikai törekvéseit az elmúlt években, illetve azt is, hogy mik a jelenlegi erősségei a településnek a turizmus terén. 

Az eseményre meghívást kapott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Az ötletbörze során sok javaslat megfogalmazódott. A testvértelepülések részéről többen a turisztikai marketing fontosságára mutattak rá, imázsfilm készítését javasolták. Mint kiderült, ennek folyamata már elkezdődött. Egyesek a helyi iparosok, kézművesek munkájának kipróbálási lehetőségét javasolták, mások közös beszerzési pontot javasoltak a helyi kézműves termékeknek. A marketing fontosságára többen is felhívták a figyelmet, nemcsak a község, hanem a környező települések részéről is.

Kövessen a Facebookon!