Hirdetés

Öt szakszervezeti vezető éhségsztrájkba kezdett, társaik tüntettek

A megyei mentőszolgálatok székhelyén tüntetett kedden 10 és 12 óra között a nem szolgálatban levő alkalmazottak egy része, kifejezve ezzel támogatásukat az éhségsztrájkba lépett öt szakszervezeti vezetővel szemben.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Öt szakszervezeti vezető éhségsztrájkba kezdett, társaik tüntettek
Illusztráció Fotó: Korond Község Polgármesteri Hivatala

A mentőszolgálatok dolgozóit tömörítő szakszervezeti szövetség (FNSAR) keddi közleménye szerint a tiltakozás oka, hogy a képviselőház által november 20-án elfogadott új nyugdíjtörvény nem ismeri el, hogy a mentősök veszélyeztetett körülmények között végzik munkájukat.

A szakszervezetek követeléseinek orvoslására és a mentőszolgálati alkalmazottak helyzetének megoldására a sztrájkolók és a tüntetők találkozót sürgetnek Marcel Ciolacu kormányfővel, Alfred Simonis képviselőházi elnökkel, Adrian Solomonnal, a munkaügyi és szociális védelmi szakbizottság elnökével, Simona-Bucura Oprescu munkaügyi és Alexandru Rafila egészségügyi miniszterrel.

Gheorghe Chiş, a FNSAR elnökén kívül négy másik szakszervezeti vezető éhségsztrájkol a fővárosban: Claudia Gâdiuţă (Tulcea megye), Valentin Dragomir (Brăila megye), Alexandru Comănescu (Vâlcea megye) és Daniel Constantin Muşa (Olt megye). Az öt szakszervezeti vezető a kormánypalota előtt éhségsztrájkol – idézte a közleményt az Agerpres hírügynökség.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!