Hirdetés

Őrzi vezető helyét a Gyergyói HK

Hozta a kötelező győzelmet a Gyergyói HK jégkorongcsapata az Erste Ligában, és kétgólos sikert aratott a sereghajtó FEHA19 ellen. Az első hely megőrzése érdekében értékes három pontot szerzett.

Darvas Attila
Becsült olvasási idő: 2 perc
Őrzi vezető helyét a Gyergyói HK
Két gólon tartották a GYHK-t, de ez sem volt elég Fotó: ersteligapress

Befejezte erdélyi kiszállását a FEHA19 a jégkorong Erste Ligában, ám kénytelen volt pont nélkül távozni. Brassóban két-, míg Csíkszeredában négygólos vereséget szenvedtek a fehérvári fiatalok, akik a sorozat listavezetőjének otthonában, Gyergyószentmiklóson zárták a túrát.

A Gyergyói HK a mérkőzés nagy részében magabiztos játékot mutatott, így nem volt probléma a három pont megszerzése, még akkor sem, ha a vártakkal ellentétben az szűkebbre sikeredett. Bodó és Tranca góljai perdöntőnek bizonyultak, miként Rinne remeklése is a kapuban, hiszen utóbbinak a második és a záró felvonás során is volt bravúros mozdulata, amellyel megakadályozta a vendégeket, hogy gólt szerezzenek.

Az Erste Liga alapszakasza vasárnap ér véget. A címvédő Csíkszeredai Sportklub kedd este zárja a sorozat első felét, szerdán a Brassói Coronán lesz a sor, míg a Gyergyói HK pénteken fejezi be az alapszakaszt, mindhárom gárda a Dunaújvárosi Acélbikák ellen játssza a mérkőzést. Az alapszakaszt követően az első hat helyezett egyenes ágon jut a negyeddöntőbe, míg a 7–10. helyezett három győzelemig tartó párharcot vív a fennmaradó két play-off-helyért.

 

Eredmény

Erste Liga: Gyergyói HK – FEHA19 (1–0, 1–0, 0–0) / Bodó (8.), Tranca (32.).

Szerdai műsor: Erste Liga: Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák (18.30), BJAHC – Ferencváros (19.40); román bajnokság: Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 (18.30).

 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!