Hirdetés

Olimpia Csíkszeredában

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc

Miután tudomást szerzett arról, hogy sítájfutó országos bajnokságot tartottak hó nélkül a Máramarosban, a csíkszeredai Lendület bejelentkezett a jövő évi összevont (nyári és téli) olimpiai játékok megszervezésére, a lendületes kérést már iktatta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Lapunk hozzájutott a jelentkezési dokumentációhoz, és tudjuk, júliusban tartják majd az olimpiát.
Eszerint az evezős viadalok helyszíne a Suta-tó lesz, az úszóversenyeket a szeredai strand olimpiai medencéjében tartják, az atléták a megyeszékhely új futópályáján szaladhatnak majd, a vízilabdának pedig a Jégpálya negyedi strand ad majd otthont. Lesz nyári biatlon is, igaz, a kóbor kutyákra vadásznak majd a résztvevők, az íjászok és a sportlövők pedig a Somlyó környéki medvékre lőhetnek, éles lőszerrel.
A tájfutók a Jégpálya negyedben kell parkolóhelyet keressenek hokimeccs és úszásoktatás idején, a thai boksznak a Petőfi utcai teraszok környéke ad majd otthont péntek és szombat késő este, a talajtornának a központi park ad otthont, a pár éve ott rohadó avar miatt kizárt a sérülésveszély. A bicajosoknak is szurkolhatunk, ők a város kerékpárútjain versenyeznek majd, helyszín a Kossuth utca, szerda délelőtt, azaz „piacnapon”. A triatlonverseny lesz az egyik legizgalmasabb: el kell szaladni a Suta-tóhoz, ott lesz az úszás, majd a Tudor negyedből lopott biciklivel kell visszatérni a város központjába. A sakkban is fontos lesz, hogy ki üti a parasztot, majd ki lép úgy a lóval, hogy a királynőt is vigye magával, közben pedig énekelnie kell Homonyik örökzöld slágerét, az Álmodj királylányt.
A vívók versenyét a Tapstéren tartják, igazi tőrökkel és kardokkal, a veszteseket talicskával viszik a Nagy Laji dombjára, a verseny pedig addig tart, amíg egy legény és egy lány marad talpon. A horgászoknak is könnyű a dolguk, hiszen a Somlyó patakban próbálkozhatnak a pisztrángfogással a fődíjért, ami a kifogott halakból elkészített vacsora lesz.
A síugrást a Suta-tó melletti sáncon tartják, a szánkósok a központi parkban kialakított dombocskáról csúszhatnak, igaz, hó nem lesz akkor, de ez nem jelenthet akadályt. A Lendület gondolt a hokisokra és a focisokra is, előbbiek a városi stadionban, kizárólag korcsolyában, utóbbiak a Vákár Lajos Műjégpályán csak „lepcsiben” játsszák meccseiket. A versenytáncosoknak a csíkszeredai fúvószenekar játssza a talpalávalót, és díjazzák azt a csíkszeredai lakost is, aki a leghangosabban tudja szidni a városvezetést.

SportKupacz



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!