Hirdetés

Nyugdíjas találkozót tartottak Csíkszeredában

Közel száz szépkorú jelent meg a csütörtök délelőtt megrendezett nyugdíjas találkozón Csíkszeredában. A találkozó célja, hogy felmérjék a nyugdíjasok igényeit, kérdéseikre válaszokat adhassanak, emellett szociális kérdésekről és azokról az intézkedésekről is szó esett, melyek az időseket segítik.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nyugdíjas találkozót tartottak Csíkszeredában
Az interaktív esemény lényege, hogy beszélgetés jöjjön létre a szépkorúak és a közösséget képviselő politikai szereplők között Fotó: Kovács Andrea

Nagy volt az érdeklődés a Csíkszeredában, csütörtök délelőtt megrendezett nyugdíjas találkozó iránt. Az eseményt az RMDSZ Csíki Területi Szervezete rendezte, a fórumon jelen voltak Hajdu Gábor és Csép Éva Andrea RMDSZ-es parlamenti képviselők, Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere, Vezsenyi Melinda, a Hargita Megyei Nyugdíjpénztár vezetője, illetve Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének ügyvezető elnöke.

Kovács Andrea

Mint Hajdu Gábor, a nyugdíjas találkozó egyik szervezője elmondta:

az interaktív esemény lényege, hogy egyfajta beszélgetés, eszmecsere jöjjön létre a szépkorúak és a közösséget képviselő politikai szereplők között.

Az idei évtől kezdődően rendszeresen szerveznek találkozókat Csíkszeredában a nyugdíjas korúakkal, ahol amellett, hogy aktív társasági életet élnek és egy közösség tagjai lehetnek, kérdéseiket is megfogalmazhatják, és a problémák tisztázására is lehetőség nyílik. Hajdu Gábor felvezető beszédében örömmel nyugtázta, hogy szép számmal érkeztek érdeklődők a nyugdíjas fórumra, mely a magas érdeklődőszám okán már sokkal inkább egy konferenciára hasonlított.

Kovács Andrea

Az RMDSZ kiemelten fontosnak tartja a nyugdíjasok szerepét és hozzájárulását a közösség életéhez, ennek érdekében szervezik meg ezeket a „rétegtalálkozókat”, hogy az érintettek helyzetén és életminőségén még tovább tudjanak javítani.

A csütörtök délelőtti találkozón sok probléma felvetődött, elsősorban a gáz- és villanyszolgáltatás, a számlák és az energiakártyák kérdése, de az egészségüggyel és a nyugdíjjal kapcsolatos aggályaiknak is hangot adtak. A képviselők szerint a felmerülő kérdéseket fontos figyelembe venni a törvényalkotás során.

Kovács Andrea

Az eseményen Csép Éva Andrea kiemelte: az RMDSZ továbbra is dolgozik a családok és az idősek segítésén, életkörülményeiknek javításán és a mindennapi nehézségek megoldásában. Évente szerveznek találkozókat országszerte, vállalkozókkal, nagycsaládosokkal, gazdákkal, pedagógusokkal és nyugdíjasokkal is, hogy az őket foglalkoztató kérdésekre, problémákra közösen kereshessenek megoldásokat.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!