Hirdetés

Nyílt napot tartanak május elsején a Csíki Csobbanóban

Tíz éve avatták fel Csíkszereda uszodáját, a Csíki Csobbanót. Az egyre rangosabb versenyeknek helyet adó sportlétesítményben nyílt nappal ünneplik a kerek évfordulót, a születésnapi rendezvény bejelentésén kívül az uszodát működtető önkormányzati cég képviselői beszámoltak a jövőbeli terveikről is.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 4 perc
Nyílt napot tartanak május elsején a Csíki Csobbanóban
Tíz éve épült a Csíki Csobbanó. Ünnepi nyílt nappal készülnek Fotó: László F. Csaba

Tíz éve, 2013. május elsején nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Csíki Csobbanó. A kerek évforduló alkalmából hétfőn, május elsején nyílt napot szerveznek az érdeklődők és a közösen ünnepelni vágyók számára. Az elmúlt tíz év történéseinek érdekesebb epizódjait, az uszoda történetét, a közeljövő célkitűzéseit, illetve a nyílt nap programját csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón ismertette Páll Andrea, a Csíki Sport és Rekreatív Kft. önkormányzati cég igazgatója és Trandafir Norbert uszodafelelős.

László F. Csaba
Születésnapi kedvezmény. Az úszni vágyók május elsején ingyenesen használhatják a Csíki Csobbanó medencéit

A sajtótájékoztatón emlékeztettek: a tíz évvel ezelőtt megépített uszoda fő beruházója az Országos Beruházási Vállalat (CNI) volt, a csíkszeredai önkormányzat a költségek egyharmadát biztosította. A két medencét és két szaunát (finn és infraszauna) magában foglaló létesítmény a kolozsvári ACI Cluj kivitelezésében épült meg.

A csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna, a hargitafürdői mofetta, valamint a Kós Károly utcai sportcsarnok működtetését a Városi Sportklubtól (VSK) a Csíki Sport és Rekreatív Kft. önkormányzati cég vette át 2022 augusztusában, szeptembertől a Csíki Csobbanót is a cég működteti.

Páll Andrea úgy fogalmazott: szeretnék a csíkszeredai sportéletet jól karbantartott épületekben, jól megszervezett munkaközösség segítségével még jobban fellendíteni. Emlékeztetett: a Csíki Sport és Rekreatív Kft. számára az önkormányzat biztosít pénzalapot. A cégvezető kiemelte:

legfontosabb céljuk továbbra is az, hogy minél jobban tudják csökkenteni a költségeket, jelenleg kiadásaik legnagyobb részét a villany, gáz árának emelkedése teszi ki.

László F. Csaba
Ráfér a karbantartás. Nyáron kimeszelik az uszodát

Emellett minden elavult, vagy nem megfelelően működő gépet is cserélniük, javíttatniuk kell, ezeket igyekeznek korszerű és energiatakarékos módon megvalósítani. A nélkülözhetetlen gépeket automatizálják, egyrészt, hogy könnyebben vezérelhető, másrészt, hogy költséghatékony legyen. Hozzátették: annak érdekében, hogy ne kelljen a különböző munkákra más és más cégeket szerződtetni, saját alkalmazottjaikat, karbantartóikat képezik ki, a meglevő emberekkel igyekeznek valamennyi munkát elvégezni.
Az uszoda gondtalan működéséhez szükséges

karbantartásokat minden nyáron elvégzik, idén, tíz év után a szokásosnál nagyobb léptékű beavatkozásokat terveznek, újrameszelik a teljes uszodát,

kicserélik a szűrőket, felújítják a szaunákat és korszerűsítik a beléptetőrendszert is, jövőre pedig bővíteni szeretnék kínálatukat gőzszauna és sószoba létrehozásával.

– Az uszoda beléptetőrendszerét is cserélnünk kell, ami az önkormányzat beruházása lesz. Az új beléptetőrendszer lényege az, hogy könnyebben vezérelhető és nyomon követhető legyen, minden bérletes vendégnek saját kártyája lesz, ami megkönnyíti majd az itt dolgozók és az úszni vágyók dolgát is, ez remélhetőleg még az idei évben megvalósul – részletezték a működtetők.

A sajtótájékoztatón Trandafir Norbert arra is kitért:

a Csíki Csobbanó fennállásának tizedik évfordulóját „születésnapi” nyílt nappal és fergeteges bulival ünneplik.

Május elsején, hétfőn reggel kilenc és este kilenc óra között ingyen használhatják az uszoda medencéit és szaunáit az érdeklődők. A részvételhez fontos tudni, hogy csak olyan személyeket áll módjukban beengedni, akik beleegyeznek, hogy betartják az uszoda belső rendszabályzatát, tudnak úszni, és van megfelelő felszerelésük. Az uszodafelelős kiemelte: a belépéshez előzetes regisztráció szükséges, amit a Csíki Csobbanó Facebook-oldalán lehet megtenni, a belépő három órára lesz érvényes, és egyszerre 130 személyt fognak beengedni.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!