Nyertes pályázatok miatt módosították a megye költségvetését

Több épület energetikai felújítását végzi el Hargita Megye Tanácsa az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) finanszírozásával, folytatódnak az útépítések, ugyanakkor a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság nyertes pályázata is indokolta a megyei tanács költségvetés-módosítását. Többek között ezekről szavaztak Hargita Megye Tanácsa június 20-i rendkívüli online ülésén – közölte kedden a megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nyertes pályázatok miatt módosították a megye költségvetését
Online ülésezett a megyei közgyűlés Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Költségvetés-módosításról szavazott Hargita Megye Tanácsának döntéshozó testülete, ugyanis hat nyertes PNRR-es pályázata van a megyei tanácsnak, és a hozzá tartozó alárendelt intézmények is kértek kisebb átcsoportosításokat, ismertette Borboly Csaba megyeelnök. Mint részletezte: a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház egyik EU-s pályázata is nyert, amelyhez egy kisebb önrésszel a megyei tanács is hozzájárul. Ugyanakkor sikerrel pályázott támogatásért a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak is, az elnyert összegből szolgáltatási csomópontot alakítanak ki – ismertette a projektet Elekes Zoltán igazgató.

A közgyűlésen ugyanakkor elfogadták a 136B jelzésű megyei út dokumentációját, a munkálatok Etéd és Atyha között zajlanak, egészen addig, amíg a 135-ös megyei út keresztezi. A továbbiakban hídépítéssel folytatják a beruházást – számolt be a részletekről Borboly Csaba.

A közlemény kitért arra is, hogy a magyarországi Vas megyébe utazik egy Hargita megyei küldöttség, illetve a Moldovai Köztársaságba, Straseni rajonba is ellátogatnak a megyei tanács munkatársai.

A PNRR-finanszírozással több épületet korszerűsítenek energetikai szempontból – a Hargita Megyei Személynyilvántartó Igazgatóság, a homoródfürdői 6-os villa, a Bélbori Inkluzív Oktatási Iskolaközpont, a Hargita Megyei Művészeti Népiskola, a csíkszeredai fül-orr-gégészeti és fizioterápiás kórház és a fogorvosi rendelő épülete szerepel a felújítandó ingatlanok listáján. A beruházás technikai-gazdasági dokumentációját már elemezte a bizottság, az előzetes beleegyezést megkapta rá a megyei tanács – számolt be a projektekről Bíró Barna Botond, a megyei önkormányzat alelnöke.

A tanácsülés visszanézhető a megyei önkormányzat közösségi oldalán – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!