Nincs pénz útkarbantartásra Gyergyószentmiklóson, a polgármester szerint a fesztiválokra elkülönített összegekből kellene pótolni

Több  vagyongazdálkodási kérdés is a gyergyószentmiklósi tanácsosok asztalára került a júniusi soros tanácsülésen. A kormánytól és a megyétől is érkezett támogatás a városba, azonban a pénz elosztása vitát kavart az ülésen. 

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nincs pénz útkarbantartásra Gyergyószentmiklóson, a polgármester szerint a fesztiválokra elkülönített összegekből kellene pótolni
Fotó: Barabás Pál-Hajnalka

A sportpályák, hulladékgyűjtő szigetek, a járóbeteg-ellátó és a kazánházak esetén is telekkönyvi mozgásokat kellett jóváhagynia a gyergyószentmiklósi testületnek. Az ifjúsági lakásoknál a kiosztás pontozási rendszerét módosították. Mint elhangzott, négy lakás áll üresen jelenleg a két tömbházban, és 71 igénylés van letéve, de hogy kik kapják meg a lakrészeket, az az új pontozás alapján derül ki. 

Több folyamatban lévő beruházás esetén is módosítani kellett a becsült költségeket, ezeket rendre elfogadták a tanácsosok. Csergő Tibor polgármester arról tájékoztatta a testületet, idén befejeződik az ivóvízhálózat bővítése, a szennyvízhálózat esetén a Virág negyed és a Gyilkostó sugárút várhatóan jövőre marad . 

A megyei tanácstól, adóvisszaosztásból kap 600 ezer lejt Gyergyószentmiklós. Ezt az összeget a Batthyány Ignác Technikai Kollégium kapja meg teljes egészében, hogy a Virág negyedi bentlakásra fordítsa.

Az épület energetikai felújítása lezárult, azonban még belső munkálatok szükségesek ahhoz, hogy korszerű körülmények fogadják ott a diákokat. Tanévkezdésre szeretnék teljesen elkészíteni, használhatóvá tenni az épületet, hangzott el az ülésen. 

400 ezer lej érkezik a kormánytól a város költségvetésébe. Ennek elosztása nem ment egyszerűen, a polgármester javaslata szerint 200 ezer lejt útkarbantartásra szánnak belőle. A tanácsosok kérdései nyomán kiderült, korántsem kátyúzásról van szó, hanem az esővízvezetékek kitakarítását oldaná meg a városháza az összegből. Len Emil alpolgármester elmondta,

idén mindössze 330 négyzetméternyi aszfaltozás történt a város költségén az Állomás utcában, aszfaltvásárlásra nincs is több pénz előirányozva. Ezen felháborodtak a tanácsosok, mindenképpen nagyobb összeget szerettek volna az útkarbantartásra.

A polgármester azt javasolta, a fesztiválokra elkülönített összegekből csoportosítsanak át útjavításra. Végül az eredetileg javasolt formában fogadta el a testület a költségvetés-módosítást. 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!