Neves szakemberek érkeznek

A kézilabda, továbbá a sé­rülésmegelőzés, illetve rehabilitáció tematikája köré épített programpontokkal, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket a június 22–23-án Székelyudvarhelyen megrendezett sportkonferenciára.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Neves szakemberek érkeznek
Mocsai Tamás is jelen lesz Székelyudvarhelyen Fotó: NEKA.hu

Elsősorban a székelyudvarhelyi, udvarhelyszé­ki sportban érdekelt szak­embereket várják arra a kétnapos sportkonferenciára, amelyet a székelyudvarhelyi Hargita Kézilabda Klub (HKK) és a Hargita Business Center (HBC) szervez június 22-én és 23-án, ezen a héten csütörtökön és pénteken. A két helyszínen, a HBC tanácstermében és a városi sportcsarnokban zajló programsorozat a kézilabda, továbbá a sérülésmegelőzés, illetve rehabilitáció tematikája köré épített programpontokkal, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel szeretnék felhívni a figyelmet a sérülésmegelőzés fontosságára és a preventív módszerek alkalmazásában rejlő kiaknázatlan lehetőségekre.
Mester Zsolt, a HKK vezetőedzője, a rendezvény egyik főszervezője elmondta, hogy a sérülésmegelőzés nagyon sok oldalról közelíthető meg, különböző rizikótényezők vannak, amelyek változó szá­zalékban járulnak hozzá egy-egy sérülés bekövetkeztéhez.
- Ha kellőképpen odafigyelünk, szakszerű prevencióval bizonyos mértékben lehet csökkenteni egy esetleges sérülés súlyosságát, annak kockázatát. Nyilván van a szerencse-, avagy a balszerencsefaktor, amelyekkel nem nagyon lehet számolni, de még erre is fel lehet valamilyen szinten készülni, hogy adott esetben egy sportoló ne hosszú hónapokra dőljön ki, hanem megússza egy kisebb sérüléssel – magyarázza Mester Zsolt.
A sportkonferencián többek között olyan neves vendégek tartanak előadásokat, mint Mocsai Tamás, volt 190-szeres válogatott kézilabdázó, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője vagy Nagy Zoltán, a MOL-Pick Szeged korábbi, szintén válogatott kapusa, a Szegedi Kézilabda Akadémia kapusedzője. Egy kerekasztal-beszélgetés meghívottja a magyar ifjúsági női kézilabda-válogatott edzői stábja, amely a 2002-es és 2003-as születésű játékosokból álló garnitúrát öt év alatt három korosztályos Eb-győzelemig és tavaly pedig vb-ezüstig vezette a csapatot.
- Azt reméljük, hogy meghívott előadóink tudása és tapasztalata hozzájárul majd a térség sportéletében jelentős szerepet vállaló sportolók, testnevelők, edzők, gyógytornászok, sportvezetők fejlődéséhez – fogalmazott Mester Zsolt. Megjegyezte, hogy az esemény keretében lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy támogatni lehessen a Pick Szeged egykori legendás játékosának, Csavar Zoltánnak orvosi rehabilitációját.
Adományozni és a rendezvény egy vagy mindkét napjára jegyet váltani a HBC honlapján (hbc.ro/esemenyek/sport­kon­ferencia/) van lehetőség, ugyanitt található a sportkonferencia teljes programja is.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!