Hirdetés

Népszerűek az emlékpadok

Eddig 14 emlékpadot állított a Fenyő Szövetség Gyergyószentmiklóson. Folyamatosan kapnak új megrendeléseket.

Fórika Dóra
Becsült olvasási idő: 2 perc
Népszerűek az emlékpadok
Fenyő Szövetség Fotó: Fenyő Szövetség

Népszerű kezdeményezést indított augusztusban a gyer­gyó­szent­mik­lósi Fenyő Szövetség. Arra buzdították a város lakosait, hogy állítsanak emléket szeretteiknek egy-egy emléktáblácskával ellátott paddal.

– Mindig probléma volt a városban az, hogy nincsenek padok, nincs ahová leülni a szabadban. A kezdeményezésünkkel két jó célt is szolgálunk. Jelenleg 14 emlékpadot állítottunk a város területén, legutóbb néhányat a Szent Miklós-templom udvarán – tájékoztatta lapunkat Musulin Péter, a Fenyő Szövetség elnöke.

Hozzátette: folyamatosan kapnak újabb megrendeléseket. Nemcsak Gyergyószentmiklóson érdeklődtek az emlékpadok iránt, nemrégiben Ká­szon­al­tízből is igényeltek egy padot. Musulin elmondta, többnyire a város lakói állítanak emléket a szeretteiknek, de civil szervezetek is bekapcsolódtak. A gyergyószentmiklósi Hegyimentő Szolgálat és a Gyilkos-tó Adventure csapata is csatlakozott a projekthez, megemlékezve Buslig Lajos barlangkutatóról és Wild Ferenc hegyimentőről. A mozgássérültek baráti társasága újszövetségi idézettel ellátott paddal üzen a közösségnek.
Musulin úgy véli, azáltal, hogy a padok egy-egy emléket, üzenetet őriznek, a közösség jobban értékeli, nem rongálja azokat. Az emlékpadokat a Fenyő Szövetség szerzi be és látja el a megrendelő által kért emléktáblával. Ennek teljes ára 650 lej. Bárki állíthat emléket, érdeklődni a Fenyő Szövetség Facebook-oldalán lehet.
 Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!