Hirdetés

Nem szerette a köves szakaszokat

Három szakaszt teljesítettek a Dakar Rali résztvevői, az első nap katari, a másodikon francia siker született az autósoknál. Gyenes Emánuel egyelőre a harmadik a szervizcsapat nélkül motorozók kategóriájában.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem szerette a köves szakaszokat
A szatmárnémeti motoros sikerrel vette az akadályokat Fotó: Mani Gyenes/Fb

Harmadszor tartják Szaúd-Arábiában a legnevesebb sivatagi autós, motoros, kamionos és homokfutós versenyt, a Dakar Ralit, amely ugyan a 45. kiírás, ám mindössze a 43., amelyen el is rajtoltak a résztvevők. Erdélyi motorosnak is szurkolunk, Gyenes Emánuel az összetett mellett a legendák és a szervizcsapat nélküli motorosok kategóriájában harcol a pontokért. Utóbbiban két szakasz után a második.
Az első két szelektívet követően Gyenes Emánuel a közösségi oldalon közzétett videóüzenetében azt mondta, nagyon sok volt a köves szakasz, több kilométeren keresztül csak lépésben haladt a motorosok mezőnye, előzésre pedig nem nagyon volt lehetőség. Az első és a második versenynapot összetettben a 38., a szervizcsapatok nélküli motorosok között pedig a harmadik helyen zárta Gyenes Emánuel. A tegnapi, harmadik szakaszon a szatmárnémeti motoros több mint egyórás hátránnyal ért célba a szakaszgyőztes ausztrál Daniel Sanders mögött. Viszont csak 43-an teljesítették a szakaszt, ugyanis heves esőzés volt, ami miatt a biztonsági helikopterek nem tudtak felszállni, így a napi eredmények közzététele lapzárta után volt.
Az autósoknál a Carlos Sainz nyerte az első szakaszt Sébastien Loeb és Nasszer al-Atijjah előtt, a második nap a katari győzött, mindössze 14 másodperccel megelőzve a holland Erik van Loon, Sainz a harmadik helyen ért célba. A tegnapi szakaszon a francia Guerlain Chicherit volt a leggyorsabb.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!