Hirdetés

Nem panaszkodnak a birkózók

Eredményes, és az előző évhez képest érmekben gazdagabb volt a 2022-es év a Székelyudvarhelyi ISK birkózói számára. A fiatal udvarhelyi birkózók eredményeit edzőjük, Katona László értékelte ki.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem panaszkodnak a birkózók
Ünnepi keretek között értékeltek a birkózók Fotó: Szász Csaba

Katona László, a Székelyudvarhelyi ISK edzője ünnepi keretek között értékelte ki tanítványainak tavalyi teljesítményét, mint mondta, három dologra fölöttébb büszke.

– Az első, hogy a fiammal, Katona Zsolttal együtt dolgozhatom. A második, hogy a szakszövetség rám meri bízni országos bajnoki tornák szervezését, két ilyet rendeztem tavaly Udvarhelyen, a harmadik pedig, hogy a marosvásárhelyiekkel együtt három csapatbajnoki címet hoztunk haza – értékelt Katona László.

A sportiskolás tanár és edző kiemelte, hogy a Székelyudvarhely ISK és a Marosvásárhelyi ISK közös csapata 2021-ben „csak” két aranyat és egy ezüstérmet szerzett, tavaly viszont három korcsoportban is országos bajnok lett: az U15-ös korosztályban (Oláh Gergő, Egyed Gergő, Elekes Róbert, Kacsó Bendegúz, Lőrincz Magor, Csíki Zoltán), az U17-eseknél (Márton Zsolt, Kisfaludi Bence, Deák Attila, Kacsó Bendegúz, Lőrincz Balázs) és az U20-asoknál (Deák Attila, Török Szilárd, Verestóy Dénes).
Egyéniben külön említésre méltó a Lőrincz testvérek teljesítménye, akik, amellett, hogy csapatukkal országos bajnokok lettek, egyéniben, nemzetközi szinten és a válogatott tagjaként is remekeltek.
A fiatalabbik, Lőrincz Magor (U15) aranyérmet szerzett a Román-kupán, ezüstérmes lett a magyar országos bajnokságban, illetve a hazai strandbirkózó országos bajnokságban, harmadik helyen zárta a román bajnokságot, ahogy a kolozsvári nemzetközi birkózóversenyt is, a Balkán-bajnokságon pedig egyéniben bronzérmes, csapatban pedig ezüstérmes lett.
Bátyja, Lőrincz Balázs (U17) a Román-kupán és a sportiskolás országos bajnokságon szerzett aranyérmet, a hazai országos bajnokságot a harmadik helyen zárta, a Balkán-bajnokságon pedig egyéniben 5. helyen végzett, csapatban viszont a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

– A Lőrincz testvérek hozták a várt eredményeket. Tavaly másodévesek voltak korosztályukon belül, idén utolsó évesek, tehát akár jobb eredményeket szállíthatnak – magyarázta Katona László. 

Kiemelte továbbá Deák Attila (U17, U20) és Kacsó Bendegúz (U15, U17), illetve Egyed Gergő (U15, U17) és Elekes Róbert (U17) eredményeit, akik a csapatbajnoki cím mellett egyéniben is több dobogós helyezéssel gazdagították az ISK éremgyűjteményét.

– Finomvegyes eredmények születtek, de voltak kellemes meglepetések is, több érmet szereztünk, mint egy évvel korábban, azt mondom, jó évet zártunk. Lehetett volna jobb is, de összességében elégedett kell legyek – összegzett Katona László.Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!