Hirdetés

Nem okozott gondot a Banat Girls

Magabiztos és szorgalmas játékkal, többet uralva a mérkőzést, több helyzetet is kidolgozva, megérdemelten győzte le a Banat Girls együttesét a Vasas Femina szombaton, a női labdarúgó-élvonal felsőházi rájátszásában.

Szász Csaba
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem okozott gondot a Banat Girls
Egy percig sem volt veszélyben a Vasas-lányok sikere Fotó: Vasas Femina

A szombaton 11 órakor elstartoló Vasas Femina – Banat Girls találkozó vezette fel a női labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának 6. fordulóját, Székelyudvarhelyen a felsőház két utolsó helyezettje találkozott egymással. Bár a Banat Girls négy ponttal előzte meg az udvarhelyieket, a pályán a Vasas tűnt esélyesebb. Míg az ellenfél csak egy kapufáig jutott, addig a Vasas jóval több helyzetet dolgozott ki, ezekből félidőnként kettőt-kettőt értékesíteni is tudott.

Az első játékrész 28. percében Mitri Rita vitte fel a jobb oldalon a labdát, majd éles szögből a kapura rúgta, ami a védőjén megpattanva a hálóban kötött ki. Három perccel később Orbán Aranka távoli lövése zörgette meg az ellenfél hálóját, a kapus ezúttal is tehetetlen volt. Helyzetek adódtak még, de újabb gólokra a hajráig kellett várni, a csereként beállt Sólyom Henrietta a 87. percben növelte háromra a Vasas-előnyt, majd a hosszabbításban Orbán Aranka duplázott, kihasználva az ellenfél kapuja előtti kavarodást, beállítva a 4–0-s végeredményt.

A mérkőzésen kétszer is villant a piros lap, az ellenfél kapusa, Lena Adriasyan a 70. percben a 16-oson kívül faultolta a Vasas csatárát, és mehetett is idő előtt zuhanyozni, öt perccel később Molnár Andrea megkapta a második sárgáját, így számára is hamarabb ért véget a mérkőzés.

A Vasas Femina továbbra is utolsó a bajnoki tabellán, de lemaradása már csak egy pont a Banat Girls csapatától.

Labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 6. forduló:

Vasas Femina – Banat Girls 4–0 (2–0)
Gólszerzők: Mitri Rita (28.), Orbán Aranka (31., 92.), Sólyom Henrietta (87).
Piros lap: Lena Andriasyan (Banat Girls – 70.), Molnár Andrea (Vasas – 75.).



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!